Europese verkeersregels op uw smartphone met behulp van deze app!

Als u op vakantie gaat, is het natuurlijk wel zo fijn als u de verkeersregels kent. Immers wilt u thuis geen boete ontvangen, want dan wordt de vakantie wel erg duur. Met behulp van deze app heeft u echter alle Europese verkeersregels op uw smartphone. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan tijdens uw volgende reis.

‘Going Abroad’

De app waar we over praten heet ‘Going Abroad’. De app is uitgegeven door de Europese Unie en is daarmee ook actueel met betrekking tot de Europese verkeersregels. U kunt de app downloaden voor Apple iOS, Google Android en Windows Phone. Daarmee is de app ook beschikbaar op veel verschillende platformen.

Welke Europese verkeersregels vind ik in de app?

Uiteraard vindt u de basics in de app: hoe hard mag ik rijden op de Franse snelweg? En aan welke snelheden moet ik mij houden op de Italiaanse autowegen? Per land wordt aangegeven wat de snelheden zijn binnen en buiten de bebouwde kom. Ook kunt u teruglezen of u wel of geen winterbanden nodig heeft, gedurende de wintermaanden, in een bepaald land. Ook andere Europese verkeersregels vindt u terug in de app. Hierbij kunt u onder andere denken aan de verkeerslichten, rijstroken of veiligheidsuitrusting. De app heeft het allemaal.

De app werkt erg eenvoudig

De app werkt bijzondere eenvoudig. U kunt namelijk gemakkelijk filteren op Europese verkeersregels per land. Hierbij kunt u kiezen uit 28 Europese bestemmingen. Aan de rechterzijde kunt u het menu openen met de verschillende onderwerpen. Zo kunt u onder andere kiezen voor snelheidslimieten, zodat u precies weet hoe hard u ergens mag rijden.

Maak er een spelletje van!

Er is zelfs een spelvorm aanwezig, waarbij u op een educatieve manier de verkeersregels kunt leren. Misschien is dat een beetje een overbodige functie, maar het is grappig om het eens te proberen.

Een auto huren voor uw volgende reis?

Wilt u uw kennis over de Europese verkeersregels testen? Dan kunt u via ons handige vergelijkingssysteem een auto huren. Hierbij kunt u aangeven wat uw reisdata en reisbestemming is. Op basis van uw ingevoerde gegevens staat de goedkoopste huurauto bovenaan.

Plaats een reactie