5 leuke activiteiten die u kunt doen op Kreta!

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Eerder schreven we al over de mooiste stranden van Kreta en schreven we dat een huurauto niet mag ontbreken op Kreta. In dit artikel nemen we u graag mee in de 5 leuke activiteiten die u kunt doen op Kreta. Bent u liefhebber van een goede wijn en lekker eten? Dan zal dit blogartikel u wel aanspreken!

Kookworkshop volgen

Een van de 5 leuke activiteiten die u kunt doen op Kreta is een leuke kookworkshop volgen. In de Metochi Farmhouse kunt u een vijf uur durende kookworkshop volgen. U leert dan écht Grieks koken en het is natuurlijk leuk om deze kennis mee naar huis te nemen!

Touplou

Touplou is een van de grootste, en tevens belangrijkste, kloosters van het eiland. De vesting is gebouwd met 10 meter hoge muren. Er is een leuk museum waar u een bezoekje aan kunt brengen en het uitzicht is prachtig. Rondom de vesting treft u een prachtige wijn- en olijfgaarden. De olijfolie is van topkwaliteit en dat geldt ook voor de wijnen. Dat is dus erg leuk om te doen.

Sitia

Sitia is in de laatste jaren steeds populairder geworden als toeristenbestemming. De gezellige boulevard is leuk om te bezoeken en de terrasjes zijn erg gezellig. Als u wilt kunt u ook een verfrissende duik nemen op het lange zandstrand. U kunt hier ook prima in de omgeving overnachten. De huurauto kunt u dus even laten staan.

Eten aan het water

In Sitia kunt u ook prima eten aan het water. Dat behoort absoluut tot de 5 leuke activiteiten die u kunt doen op Kreta. Er zijn talloze restaurants waar u uit kunt kiezen. Gedurende de avonduren worden de meeste restaurants ‘omgebouwd’ tot bar, waarbij men heerlijke cocktails schenkt en (live) muziek afspeelt.

Wijnproeverij langs de wegen

Vanaf Skafia naar Chania kunt u wijnproeven langs de wegen. Misschien is dat niet zo leuk voor de bestuurder, omdat diegene natuurlijk niets mag doorslikken! Maar de bijrijder zal het wel prettig vinden: die heerlijke wijnen.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende trip? Dan kunt gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Op basis van uw reisdata en uw bestemming staat de goedkoopste huurauto altijd bovenaan. Voor de reservering heeft u geen creditcard nodig: u kunt namelijk een auto huren zonder creditcard.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie