Een roadtrip door Oost-Amerika

Een roadtrip door Amerika: veel mensen dromen ervan. Het land is ontzettend groot, dus u zult echt keuzes moeten maken. Ditmaal kiezen we voor een roadtrip door Oost-Amerika. Het gebied heeft talloze grote plaatsen en bijzondere plekjes. U leest het in dit artikel.

Kiest u liever voor een roadtrip door het westen van het land? Klinken plaatsen als Las Vegas en San Francisco u als muziek in de oren? Bekijk dan dit artikel: een roadtrip door West-Amerika.

Maak goede keuzes

In dit artikel beschrijven we de mooiste spots voor een roadtrip door Oost-Amerika. Houd er echter rekening mee dat u mogelijk niet alles kunt zien, zoals we dat hebben beschreven in dit artikel. Zoals gezegd is het land erg groot. Zelfs het oosten is al zoveel malen groter dan Nederland. Het is daarom belangrijk dat u goede keuzes maakt en zodoende een goede reis uitstippelt! U ontdekt het land het beste met een huurauto.

Washington D.C.

Washington D.C. (District of Columbia) is de hoofdstad van de Verenigde Staten. De stad heeft ontzettend veel te bieden. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen bij het Witte Huis. Dit is het ambtswoning en eveneens de officiële werkplek van de huidige president van de Verenigde Staten. Momenteel is dit president Trump. Helaas is het niet mogelijk om het Witte Huis te bezoeken, maar wel kunt u deze van afstand bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

witte huis

De stad heeft echter nog meer te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een kijkje nemen bij een van de vele monumenten. Vooral het monument voor de Tweede Wereldoorlog is erg indrukwekkend. Ook National Mall, zoals de naam eigenlijk niet doet vermoeden, is een prachtig nationaal park in de stad. Daarnaast zijn er nog verscheidene musea. Voldoende te beleven dus.

Philadelphia

Heeft u het wel gezien in Washington D.C.? Dan kunt u verder rijden naar Philadelphia. Houd wel rekening met een reisduur van circa zes uur. Trek er daarom gerust een halve dag voor uit, want het is belangrijk dat u ook voldoende stops maakt tussendoor. Probeer in ieder geval om de twee uur even te rusten.

In Philadelphia kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u bijvoorbeeld de beroemde trappen voor het Philadelphia Museum of Arts bekijken. Ook de Independence Hall is een veel bezochte bezienswaardigheid. Hier werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring namelijk getekend. U kunt gratis naar binnen en het pand is erg bijzonder om te zien: zowel van binnen als van buiten. Ook kunt u de Eastern State Penitentiary bekijken. Dit was de eerste moderne gevangenis uit de Amerikaanse geschiedenis. Het bouwwerk werd van 1829 tot 1971 als gevangenis ingezet. Onder andere de maffiabaas Al Capone zat hier vast.

Wilt u écht lekker eten in deze stad? Dan moet u absoluut een bezoekje brengen aan de Reading Terminal Market. Hier kunt u het lokale gerecht, de ‘Philly Cheese Steak’, kopen. Deze sandwich is ontzettend lekker.

New York

New York mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. De stad staat in de top 10 meest bezochte steden ter wereld. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is natuurlijk het Vrijheidsbeeld. Dit is een geschenk uit Frankrijk, welke dateert uit 1886. Het Vrijheidsbeeld staat op een eilandje, dus u zult er met de boot heen moeten reizen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

vrijheidsbeeld

Natuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen op Times Square. Dit is de grote binnenstad met een cultureel centrum. Er zijn talloze billboards en veel neonverlichting. Het is wellicht wel de meest gefotografeerde spot in de stad. Als u wilt shoppen in de stad, is Fifth Avenue zeker een aanrader. Hier kunt u namelijk verscheidene leuke etalages bekijken. Wilt u deze drukte juist vermijden? Dan is een bezoekje aan Central Park zeker een aanrader. In het groene hart van New York kunt u even genieten van veel groen. Overigens komen hier ook circa 25 miljoen toeristen per jaar, dus echt rustig is het nu ook weer niet!

Sportliefhebbers kunnen tot slot nog een bezoekje brengen aan het Yankee Stadium. Dit is de thuisbasis voor de New York Yankees. Er zijn verscheidene rondleidingen beschikbaar en mogelijk kunt u ook een wedstrijdje bijwonen. New York mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw een roadtrip door Oost-Amerika.

Niagara Falls

Hierboven hebben we drie verschillende steden beschreven. Echter hoeft een roadtrip door Oost-Amerika natuurlijk niet alleen maar te bestaan uit steden. U kunt natuurlijk ook de natuur opzoeken én dat kan gelukkig ook in het oosten van dit land. Zo kunt u namelijk een bezoekje brengen aan Niagara Falls.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

niagara falls

Niagara Falls is gelegen in het noorden aan de grens met Canada. Deze grote en imposante watervallen zijn absoluut leuk om te bekijken. Het is een knap stukje natuur.

White Mountains

Ook White Mountains is erg bijzonder om te bezoeken. Dit is een berggebied die ongeveer een kwart van de staat New Hamphsire inneemt. Mount Washington is veruit de bekendste berg in dit gebied. Deze berg is maar liefst 1.917 meter hoog en is zelfs de hoogste berg in het noordoosten van het land. Overigens is dat nog maar in vergelijking tot de hoogste berg van Amerika. Deze is namelijk 6.194 meter hoog, maar ligt wel in Alaska! Daar zullen we dus niet komen tijdens deze roadtrip door Oost-Amerika.

Strandliefhebbers opgelet!

Voldoende gezien van de mooiste steden? En vindt u dat u nu wel wat rust verdient na het beklimmen van de hoge bergen in White Mountains? Dan kunt u natuurlijk ook even lekker naar het strand gaan: even helemaal niets doen! Er zijn verscheidene stranden die u kunt bezoeken tijdens uw roadtrip door Oost-Amerika. Zo kunt u bijvoorbeeld ene bezoekje brengen aan Viriginia Beach. In de zomermaanden wordt het strand erg drukbezocht. Ook wordt er gedurende de zomermaanden een kampioenschap voor surfen georganiseerd. Dat is erg leuk om te bezoeken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

virginia beach

Roadtrip door Oost-Amerika? Ga voorbereid op reis!

Zoals gezegd is het belangrijk dat u keuzes maakt. U kunt er natuurlijk voor kiezen om alle steden twee of drie dagen te bekijken, maar dan heeft u nog niet alles gezien van de steden. U kunt dus bijvoorbeeld ook alleen voor Washington D.C. en New York kiezen. Het is belangrijk dat u de reis voor uzelf goed uitstippelt. Een goede voorbereiding voor uw roadtrip door Oost-Amerika is immers het halve werk.

Indien u de roadtrip door Oost-Amerika heeft uitgestippeld, is het ook belangrijk dat u van tevoren alvast een huurauto reserveert. Via onze website kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om uw huurauto op te halen in Washington D.C. en deze weer in te leveren in Philadelphia. Ook kunt u de auto weer in andere steden inleveren. Dat kunt u eenvoudig aangeven in het reserveringssysteem. Daarmee voorkomt u dat weer terug moet naar uw eerste bestemming. Alvast een auto huren? Dat kan hier. Uiteraard kunt u ook simpelweg twee verschillende enkele vliegtickets boeken. Zo haalt u het meeste uit uw roadtrip door Oost-Amerika.

Wij zijn benieuwd naar uw reisverhalen! Deel deze gerust met ons hieronder.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie