Een bekeuring ontvangen in Italië?

Als u plotseling extra kosten moet betalen, is dat natuurlijk nooit fijn. Het is natuurlijk vooral erg zuur als u een boete ontvangt. Daar heeft u echt niets aan. Helaas kan het natuurlijk gebeuren. De kans op een boete in Italië is vrij groot. In verschillende Italiaanse steden mag u op bepaalde plekken namelijk niet rijden met een huurauto. Heeft u een bekeuring ontvangen in Italië? Lees dan dit artikel. Ook voor degenen die naar Italië gaan met de huurauto, is het raadzaam om dit artikel door te lezen.

Een bekeuring in Italië

Wellicht zult u bij uzelf denken: waarom gaat dit artikel specifiek over Italië? Immers kan ik toch ook een boete krijgen in Frankrijk? Dat is zeker waar, maar in Italië komt het helaas vaak voor. Men kent hier namelijk een zogeheten zona traffico limitato. Dat houdt in dat u hier rond bepaalde tijdstippen niet mag rijden, mits u daarvoor een vergunning heeft. Het kan dus prima zijn dat andere auto’s doorrijden, maar dat u daar dus niet in mag. Deze zones zijn te herkennen aan een rond verkeersbord. Let daar dus goed op.

Bent u de zone toch ingereden? Dan kunt u een bekeuring verwachten. Als u rondjes blijft rijden in deze zone, blijft de bekeuring ook oplopen. De auto wordt namelijk gescand en de bekeuring wordt automatisch toegestuurd. U komt er dus niet onderuit.

Een bekeuring ontvangen in Italië, wat nu?

Heeft u een bekeuring ontvangen in Italië? Dat is natuurlijk nooit fijn. U krijgt in dat geval een brief van de autoverhuurder. U moet niet alleen de bekeuring betalen, maar ook dient u administratiekosten te betalen aan de autoverhuurder. Immers moesten zij nog uitzoeken wie de ‘dader’ was. De bekeuring wordt in het Italiaans naar u toegestuurd, dus het kan handig zijn om het een en het ander te vertalen met behulp van bijvoorbeeld Google Translate. Als u ergens zona traffico limitato ziet staan, weet u al dat het daaraan heeft gelegen!

Boete en administratiekosten

In eerste instantie hoeft u alleen de administratiekosten te betalen aan de autoverhuurder. Later ontvangt u pas de boete van de Italiaanse overheid. Dat heeft ermee te maken dat de boete in eerste instantie op naam staat van de autoverhuurder. Zij moeten er dus voor zorgen dat u de boete krijgt. Dat kan overigens echt maanden duren. Genoeg tijd om even te sparen dus!

Betaal de boete zo snel mogelijk

Heeft u een bekeuring ontvangen in Italië? Betaal deze bij voorkeur zo snel mogelijk. Als u de boete binnen vijf dagen betaalt, betaalt u het laagste bedrag. Betaalt u het bedrag binnen 5 tot 60 dagen? Dan betaalt u een hoger bedrag. Als u verzuimt om het binnen deze termijn te betalen, wordt de boete daarna nog weer flink hoger.

Een huurauto reserveren?

Gaat u binnenkort op reis naar Italië en wilt u graag een auto huren? Verstandige keuze! Let echter wel goed op de borden. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u eenvoudig verschillende autoverhuurders met elkaar vergelijken. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw bestemming + reisdata in en op basis daarvan berekent de autovergelijker welke aanbieder het voordeligste is.

5.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie