Mijn huurauto wordt weggesleept. Wat nu?

Als u pech krijgt met uw huurauto, is dat natuurlijk nooit leuk. Wat nou als uw huurauto wordt weggesleept? Wat kunt u dan doen? Krijgt u bijvoorbeeld wel een nieuwe huurauto? Hieronder volgen de drie meest voorkomende redenen waarom een auto wordt weggesleept.

1. Lekke band

Een lekke band is natuurlijk nooit fijn. In eerste instantie dient u dit echter zelf te vervangen. Daarvoor kunt u de thuiskomerkit gebruiken die in de huurauto aanwezig. Vervolgens kunt u de band laten repareren bij een garage. De kosten daarvan worden doorgaans vergoed door de autoverhuurder. Kunt u de band niet zelf repareren? Dan kunt u contact opnemen met de noodlijn. U krijgt de kosten van het wegslepen alleen vergoed, indien de kapotte band niet uw schuld is. Als u over een weg met cactussen gereden bent, wordt dat dus gezien als uw eigen schuld.

2. Technisch mankement

Gelukkig worden alle huurauto’s van tevoren goed gecontroleerd. De kans op een technisch mankement is daarom minimaal. De kans bestaat echter wel. In dat geval kunt u eveneens de noodlijn bellen. Vaak brengt de wagenparkbeheerder direct een nieuwe auto mee. De oude auto wordt opgehaald. Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij de hand hebt. Hierbij kunt u denken aan uw creditcard en uw rijbewijs. Heeft u zelf kosten gemaakt door een fout in de auto? Dan kunt u deze kosten verhalen bij de autoverhuurder. Neem eerst altijd contact met hen op voordat u de auto naar een garage brengt. Daarmee bespaart u veel gedoe.

3. Ongeluk gehad?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een ongeluk heeft gehad met uw huurauto. Kunt u niet verder rijden? De huurauto wordt dan weggesleept. Mocht een derde partij daar schuldig aan zijn, dan worden de sleepkosten doorberekend aan die partij. Bent u zelf in de fout gegaan? Dan moet u deze kosten mogelijk zelf betalen. Dat is afhankelijk van de verzekeringen die u heeft afgesloten.

Indien uw huurauto wordt weggesleept wegens toerekenbare schuld, zoals verkeerd tanken of een ernstige verkeersovertreding, dan worden de sleepkosten niet terugbetaald. Daarover wordt u geïnformeerd door de verhurende partij.

Een auto huren?

Wilt u voor uw volgende reis een auto huren? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Geef simpelweg aan wanneer u reist én in welke periode u reist. Op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. Via onze website kunt u de auto huren zonder creditcard! Een creditcard op locatie is echter wel handig om te hebben.

4/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie