Roadtrip door Florida

De Verenigde Staten is dé bestemming als het gaat om roadtrips. Het land is natuurlijk zo groot dat u hier ook ontzettend veel kunt zien. Wilt u graag een roadtrip door Florida maken? Dan kunt u dit artikel lezen.

Een tip vooraf voor uw roadtrip door Florida

Overweegt u een roadtrip door Florida? Zorg er dan voor dat van tevoren alvast een auto huurt. Daarmee kunt u namelijk bijzonder veel geld besparen. Maak daarvoor gebruik van onze handige autovergelijker. U hoeft alleen maar uw bestemming en reisdata aan te geven en op basis daarvan vergelijkt het systeem alle beschikbare autoverhuurders.

Florida: The Sunshine State van de Verenigde Staten

Florida wordt door velen gezien als het boegbeeld van de Verenigde Staten. Men noemt het ook wel The Sunshine State, omdat u hier heerlijk aan het strand kunt liggen. Hierbij kunt u onder andere denken aan Miami Beach in Florida. Tijdens uw roadtrip door Florida moet u natuurlijk ook een bezoekje hebben gebracht aan dit prachtige strand. Vooral South Beach is een aanrader.

Voordelig vliegen vanaf Amsterdam

Tegenwoordig kunt u gelukkig erg voordelig vliegen vanaf Amsterdam. Als u goed zoekt, en in de juiste periode boekt, kunt u tegenwoordig al een vliegreis boeken voor circa 400 euro (retour). Hierbij maakt u vaak wel een overstap, maar het is wel erg voordelig.

Talloze bezienswaardigheden

Tijdens uw roadtrip door Florida kunt u echt van alles zien. U kunt niet alleen mooie steden bekijken, zoals Miami en Orlando, maar ook kunt u de prachtige natuur induiken. Verder kunt u mooie stranden bezoeken en genieten van het mooie weer. Hieronder bespreken we de belangrijkste bezienswaardigheden die u kunt bekijken tijdens uw roadtrip door Florida.

Bezienswaardigheden in Orlando

Oralando is een stad met circa anderhalf miljoen inwoners. De stad staat vooral bekend vanwege haar grote themaparken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Walt Disney World Resort of SeaWorld Orlando. Natuurlijk is eerstgenoemde ontzettend leuk voor kinderen. In eerste instantie was het park vrij klein, maar inmiddels is het een stad op zich. Vanaf de luchthaven kunt u het park eenvoudig bereiken met uw huurauto. In het zeepark kunt u talloze mooie vissen zien. Ook worden hier regelmatig leuke shows gehouden. Zijn de kinderen ook nog liefhebber van LEGO? Dan kunt u ook een bezoekje brengen aan Legoland Florida. Dit is zelfs het grootste Legopark ter wereld.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Walt Disney World Resort
Walt Disney World Resort in Orlando

Alhoewel de meeste toeristen naar Orlando gaan voor de themaparken, heeft de stad nog veel meer te bieden. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de binnenstad. Het historische centrum is erg bijzonder. Het is ontzettend leuk om hier een wandeling te maken.

Bezienswaardigheden in Miami

Miami is een geheel andere stad dan Orlando. Als u geen kinderen bij u heeft, zult u waarschijnlijk veel sneller geneigd zijn om uw roadtrip door Florida in Miami te beginnen. Deze stad heeft bijzonder veel te bieden. Zo kunt u onder ander een bezoekje brengen aan South Beach. Dit is het zuidelijke gedeelte van Miami Beach en behoort tot een van de bekendste stranden ter wereld. De bijbehorende boulevard is bovendien erg spectaculair.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

south beach florida
De prachtige wateren rondom South Beach

Het is ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan Little Havana. Dit is een Cubaanse wijk, waar iedereen Spaans spreekt. Hier kunt u de traditionele sigaren uit Cuba kopen. Ook als u daar geen liefhebber van bent, is het natuurlijk wel bijzonder om dit te zien.

Het is ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan de Freedom Tower. Deze staat aan de rand van het centrum en was voor de Cubanen het eerste gebouw naar hun eigen vrijheid. In dit gebouw werden namelijk handtekeningen gezet en daarmee functioneerde het als overheidsgebouw. Inmiddels is het alleen nog een een toeristische attractie.

Als u nog tochtje op het water wilt maken, is het raadzaam om een bezoekje te brengen aan Bayside Marketplace. Hier is een groot toeristencentrum waar u een reisje kunt boeken. In dit gebied staan ook veel bedrijven en banken. U kunt hier ook gezellig winkelen.

Wilt u tijdens uw roadtrip door Florida nog een aantal leuke dieren zien? Dan kunt u een bezoekje brengen aan de Miami Metrozoo. Er wonen hier meer dan 400 verschillende diersoorten. Het park heeft meer dan vijf kilometer aan wandelpaden. Genoeg om te zien dus!

Everglades National Park

Niet iedereen boekt een roadtrip door Florida vanwege een van de twee bovenstaande steden. De staat heeft natuurlijk ook nog veel andere bezienswaardigheden die u kunt bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Everglades National Park. In tegenstelling veel andere parken in de Verenigde Staten, beschikt dit park niet over gebergten. Het is hier vlak en de liefhebber van zon, zee, strand en wilde dieren kan hier zijn lol niet op. Als u wilt, kunt u hier zelfs kamperen. Een populaire camping is Long Pine Key, maar let op: vol is vol. Het is net alsof u hier in Jurrasic Park bent. De ervaring is erg bijzonder.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Everglades National Park
Een wilde alligator in het Everglades National Park

Dit park is echter niet voor bange mensen bestemd: er wonen hier namelijk zo’n 200.000 alligators. Op verschillende punten komt u deze dieren ongetwijfeld tegen. In de haven kunt u ook zeekoeien tegenkomen. Als u bij Shark Valley komt, komt u bijzonder veel alligators tegen. Hier liggen veel alligators te zonnen en liggen anderen in de rivier. Dat is erg bijzonder om te zien, maar ergens ook wel een beetje eng.

Tropische eilanden van Florida

Tijdens uw roadtrip door Florida, kunt u ook een van de tropische eilanden bezoeken. Een van de populairste eilanden is Key West. Vanaf dit punt bent u slechts op +/- 140 kilometer afstand van Cuba. Dat wordt maar al te graag benadrukt door de Amerikanen. Key West is wel een stukje rijden vanaf Miami, maar dat is natuurlijk niet erg tijdens een roadtrip. Houd rekening met een autoritje van vijf uur. Als u eenmaal aangekomen bent op Key West, kunt u genieten van prachtige stranden. Deze zijn parelwit en de het water is hier kraakhelder. Het is net alsof u op een écht tropische bestemming bent.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

key west florida
Uitzicht op het water op Key West

Roadtrip door Florida: handige tips

Wilt u graag een roadtrip door Florida boeken? Dan is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde zaken. Zo is het belangrijk om te weten dat u op bepaalde wegen tol moet betalen. Daarvoor kunt u de zogeheten Sun Pass aanschaffen. Deze kunt u in de supermarkt kopen en koppelen aan een creditcard. Dat versnelt het proces om tol te betalen. U heeft dan namelijk geen contant geld nodig.

Als u wilt kamperen in de staat, is het raadzaam om een tentje mee te brengen. Past dat niet in uw koffer? Dan kunt u hier ook eentje kopen bij de Walmart. Deze kost circa 35 dollar.

Overigens is het zomer in Florida als het bij ons winter is. Het is daar zomer als het bij ons winter is. Dat is wel handig om rekening mee te houden als u een roadtrip naar Florida boeken gaat. Echt winter kent men hier gelukkig niet, want het is eigenlijk altijd wel warm. Gedurende de zomermaanden is het soms iets té warm, dus check van tevoren altijd wat het klimaat is en maak op basis daarvan een keuze voor uw roadtrip door Florida.

Een auto huren voor uw roadtrip door Florida?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Florida? Zorg er dan voor dat u deze tijdig reserveert. Als u uw huurauto op locatie huurt, betaalt u namelijk altijd veel meer. Gelukkig kunt u via onze website gemakkelijk vergelijken. Voer hierbij uw reisbestemming en reisdata in. Op basis daarvan kan het systeem berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie