Roadtrip door Texas

Texas is, na Alaska, de grootste staat van de Verenigde Staten. Met ruim 28 miljoen inwoners is het, na Californië, ook de grootste staat van het land. Tijdens een roadtrip door Texas kunt u talloze leuke steden bezoeken, waaronder Dallas, Houston, Fort Worth en uiteraard de hoofdstad van Texas: Austin. En voor de natuurliefhebbers onder ons: een bezoekje aan het Big Bend National Park is zeker een aanrader.

Tip vooraf: reserveer uw huurauto alvast

Wilt u graag een roadtrip door Texas maken? Dat is natuurlijk een ontzettend tof idee. Als u een huurauto bij aankomst huurt, betaalt u in de regel veel te veel. Autoverhuurders weten immers al dat u een auto nodig heeft. Wilt u daar graag op besparen, zodat u geld overhoudt voor de leuke onderdelen van uw reis? Dan kunt u alvast een auto huren via onze website. Via Huurauto.nl vergelijkt u alle beschikbare autoverhuurders in een overzicht!

Over Texas: everything is bigger

Als men over Texas praat, praat men over ‘everything is bigger’. De staat is de tweede staat van de Verenigde Staten. Dat geldt zowel voor het inwoneraantal als de grootte van de staat. In het uiterste zuiden zijn er veel Latino-invloeden vanuit buurland Mexico. Hier kunt u daardoor ook heerlijk Mexicaans eten. Ook de cowboy-verhalen kunt u hier terugvinden. Er zijn daarvan voldoende leuke hotspots en bezienswaardigheden. Tijdens uw roadtrip door Texas komt u uiteraard ook langs de grotere steden. Hier rijdt u van de ene highlight naar de andere! Texas heeft ontzettend veel te bieden.

Vliegen vanaf Amsterdam

Op moment van schrijven is het niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Austin te vliegen. U zult er dus moeten komen met een overstap. Gelukkig zijn er voldoende aansluitende vluchten. Daardoor hoeft u niet bijzonder lang te wachten tijdens een tussenstop. Vaak is dat slechts een tot twee uur. U boekt al een vliegticket vanaf circa 600 euro (retour). Als u wilt, kunt u echter ook vliegen vanaf Amsterdam naar Houston. Daarvoor is wel een rechtstreekse vlucht beschikbaar.

Bezienswaardigheden in Austin

Tijdens uw roadtrip door Texas moet u natuurlijk een bezoekje hebben gebracht aan de hoofdstad Austin. De hoofdstad van deze staat ademt muziek. Hier komt countryrock tot leven en iedere avond worden er wel concerten gehouden. Er zijn veel biertentjes waar u terecht kunt. Andere hoogtepunten zijn de Universiteit van Texas en het Blanton Museum of Art. In dat museum kunt u meer te weten komen over de opvolger van John F. Kennedy.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Congress Avenue Bridge
Congress Avenue Bridge in Austin

Een andere bijzonder locatie in de hoofdstad is de Congress Avenue Bridge. Tijdens zonsondergang vliegen hier talloze guanovleermuizen. Deze dieren komen hier bijzonder veel voor. Austin beschikt zelfs over de grootste stedelijke populatie van guanovleermuizen. Dat moet u gezien hebben tijdens uw roadtrip door Texas.

Bezienswaardigheden in Dallas

Heeft u Austin inmiddels wel gezien? Dan kunt u uw roadtrip door Texas vervolgen naar Dallas. Dit ritje zal circa drie uur gaan duren, dus neem voldoende eten en drinken mee en stop bij voorkeur halverwege een keertje. Dallas staat vooral bekend vanwege de gelijknamige televisieserie Dallas. Echter heeft de stad nog veel meer te bieden. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan een van de prachtige parken. De totale oppervlakte van alle parken is zo’n 21.000 hectare. Daarmee is er voldoende groen in de stad. Het Fair Park is wellicht wel de meest interessante.

Een leuke bezienswaardigheden is de Reunion Tower. Deze is maar liefst 171 meter hoog en functioneert als uitkijktoren. Deze uitkijktoren staat in het centrum van de stad en is daarmee ook niet te missen. Vanaf het observatieplatform van het gebouw kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Dat is zeker een aanrader. Vooral in de avonduren is dat erg bijzonder. Probeer hier tijdens zonsondergang te zijn!

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Dallas
Uitzicht op de stad Dallas

Wilt u graag nog wat leuke dieren zien tijdens uw roadtrip door Texas? Breng dan een bezoekje aan de Dallas Zoo. Hier kunt u talloze diersoorten bekijken, waaronder olifanten en chimpansees. Deze dieren hebben zelfs een eigen bosgebied binnen de dierentuin. Tevens kunt u een bezoekje brengen aan het Dallas World Aquarium.

Uiteraard moet u ook een bezoekje gebracht hebben aan het historische centrum van de stad. Hier worden regelmatig straatfestivals georganiseerd en tevens kunt u hier prima winkelen. Overigens is de Dallas World Aquarium ook gevestigd in het historische centrum van de stad.

Bezienswaardigheden in Fort Worth

Dallas is een zeer uitgestrekte stad en loopt daarmee over in de volgende stad: Fort Worth. Tijdens uw roadtrip door Texas kunt u daarmee gemakkelijk twee verschillende steden bezoeken in een aantal dagen tijd. Stockyards District in Fort Worth is bijzonder leuk om te bezoeken. Hier kunt u namelijk cowboys zien rijden op hun paarden. Iedere zaterdagavond worden er verscheidene rodeo’s georganiseerd.

In het culturele centrum van Fort Worth kunt u bovendien een kijkje nemen bij verschillende musea. U kunt onder andere een kijkje nemen in het Museum Science and History, Modern Art Museum én het Cowgirl Museum. Laatstgenoemde museum is echt een aanrader.

Bezienswaardigheden in Houston

U kunt uw roadtrip door Texas vervolgen richting Houston. Iedereen herkent de uitspraak ‘Houston, we got a problem’ wel. Het Space Centre van NASA is namelijk gevestigd in deze Amerikaanse stad. Houston is de dichtstbevolkte stad van Texas. Er wonen hier circa twee miljoen mensen en het is een bijzondere stad. Er zijn talloze wolkenkrabbers gebouwd om de grote hoeveelheid mensen te voorzien van een dak boven hun hoofd.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Houston
De skyline van Houston

Tijdens uw roadtrip door Texas moet u absoluut een bezoekje hebben gebracht aan het Space Centre. Er is een officieel bezoekerscentrum waar u kunt u genieten van leuke tentoonstellingen en attracties. In de stad treft u bovendien verscheidene musea aan die vertellen over de geschiedenis van de ruimtevaart.

Daarnaast is het nog leuk om een bezoekje te brengen aan het George Ranch Historical Park. In dit historische park leert u meer over de omstandigheden waar de bewoners eerst in leefden.

Bezienswaardigheden in San Antonio

San Antonio is de laatste grote stad op het lijstje. Door het centrum van de stad kronkelt een rivier. Veel attracties van de stad zijn gevestigd aan deze rivier. Een drankje doen aan een rivier, midden in een stad? Het kan in San Antonio. Deze stad moet u dus ook echt gezien hebben tijdens uw roadtrip door Texas.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

San Antonio rivier
De rivier die door San Antonio loopt

Aan de hand van de bovenstaande foto lijkt het misschien dat San Antonio een kleine stad is. Echter is daar niets van waar. Bekijk de onderstaande foto van de stad maar eens.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

San Antonio
Een luchtfoto van de stad San Antonio

Het Big Bend National Park

Wilt u naast steden ook nog van de natuur genieten tijdens uw roadtrip door Texas? Dan is het Big Bend National Park zeker een aanrader. Dit prachtige park beschikt over diepe canyons, enorme rotsen en een woestijnachtig landschap. Ook wonen hier meer dan 600 verschillende diersoorten. Het is prachtig om een bezoekje te brengen aan dit enorme park van 3.240 vierkante kilometer.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Big Bend National Park
Een van de canyons in het Big Bend National Park

Een auto huren voor uw roadtrip door Texas?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Texas? Dan is het raadzaam om uw huurauto alvast te reserveren. Daarmee voorkomt u namelijk dat u te veel betaalt. Indien u uw huurauto van tevoren reserveert, kunt u namelijk gemakkelijk vergelijken. Maak daarvoor gebruik van onze handige autovergelijker. U kunt simpelweg reisbestemming + reisdata aangeven en op basis daarvan staat de goedkoopste huurauto bovenaan. Reserveren kan binnen slechts enkele minuten. Er is geen creditcard vereist (lees ook: auto huren zonder creditcard). U kunt uw reservering gemakkelijk afronden per iDEAL.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie