Vakantie op de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden kunt u een heerlijke vakantie vieren. Er zijn natuurlijk meerdere eilanden én welke zou u nou echt moeten bezoeken? En op welk eiland komt een huurauto zeker van pas? U leest het in dit artikel.

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Ook heeft het eiland de meeste inwoners van de eilandengroep. Een van de twee hoofdsteden is bovendien gevestigd op het eiland: Santa Cruz de Tenerife.

Als u een bezoekje wilt brengen aan Tenerife, is een huurauto zeker een aanrader. Met behulp van een huurauto kunt u namelijk ook een groot gedeelte van de hoogste berg van Spanje oprijden. Deze is namelijk gevestigd op Tenerife. Nadat u de berg heeft beklommen, kunt u enigszins op zoek naar afkoeling bij Las Teresitas. Op dit prachtige strand kunt u heerlijk genieten van een lekkere cocktail. Dat mag ook wel na zo’n lange tocht.

Lanzarote

Lanzarote is ook een erg bijzonder eiland. Vooral het landschap is erg leuk om te bekijken. Het eiland heeft namelijk een nationaal park. Ook het uitkijkpunt in het noorden van het eiland is absoluut een aanrader om te bekijken. Vanaf hier heeft u echt een prachtig uitzicht over de oceaan.

Fuerteventura

Vanaf Lanzarote kunt u ook nog de oversteek maken naar het eiland Fuerteventura. Iedere strandliefhebber moet hier eens geweest zijn. Het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden heeft zoveel stranden en dat is natuurlijk heerlijk als u even wilt relaxen.

La Palma

Wilt u naast strand ook nog wat groen zien tijdens uw vakantie op de Canarische eilanden? Dan is La Palma zeker een aanrader. Ook hier is een prachtig nationaal park gevestigd. La Caldera de Taburiente is een prachtig park. Als u met de huurauto bent, kunt u ook naar La Cumbrecita rijden. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over het park. Ook de vulkaan Teneguía bevindt zich op het eiland. In 1971 is deze voor de laatste keer tot uitbarsting gekomen. Tegenwoordig is er gelukkig geen vulkanische activiteit meer.

Een andere leuke bezienswaardigheid op La Palma is het Observatorium Roque de los Muchachos. Dit is de sterrenwacht van het eiland. Volgens onderzoekers is het een van de beste plekken om sterren te kunnen zien. Het astronomische zicht is hier namelijk bijzonder goed.

Een auto huren voor de Canarische Eilanden?

Wilt u binnenkort de Canarische Eilanden ook verkennen? Zorg er dan voor dat u tijdig een huurauto reserveert. Daarmee kunt u namelijk ontzettend veel geld besparen. Via onze website kunt u gemakkelijk huurauto’s vergelijken. Een auto huren zonder creditcard was nog nooit zo gemakkelijk. Vul simpelweg uw reisdata en reisbestemming in én u kunt direct controleren welke aanbieder het voordeligste is op de beschikbare data. Een auto huren kan hier.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie