Roadtrip door Zuid-Zweden

Europa zit boordevol met leuke bestemmingen. Een leuke roadtrip hoeft zich dus niet helemaal te bevinden in de Verenigde Staten. Integendeel zelfs: een roadtrip door Zuid-Zweden is ontzettend mooi! Het land zit vol met uitgestrekte natuurgebieden, naaldwouden en vol met meren. Wilt u graag een roadtrip door Zuid-Zweden maken? Lees dan dit artikel.

Tip: reserveer uw huurauto tijdig

Als u een roadtrip door Zuid-Zweden wilt maken, is het belangrijk dat u uw huurauto tijdig reserveert. Daarmee zorgt u er niet alleen voor dat u daadwerkelijk een huurauto heeft, maar ook reserveert u uw huurauto voor de laagste prijs. Maak hier direct gebruik van onze autovergelijker.

Vliegen naar Mälmo

Vanaf Eindhoven kunt u gemakkelijk rechtstreeks vliegen naar Mälmo. Mälmo is een goed begintpunt voor uw roadtrip door Zuid-Zweden. De stad heeft ontzettend veel te bieden en de vliegtickets naar de stad zijn erg goedkoop. U kunt al een vliegticket boeken vanaf 44 euro.

Mälmo

Mälmo is een prachtige stad die ontzettend veel te bieden heeft. Zo kunt u hier niet alleen lekker eten, maar ook kunt u hier geweldig shoppen. In het centrum treft u talloze leuke winkels. Ook heeft de stad talloze leuke musea, waaronder een kunstmuseum, een stadsmuseum en een natuurhistorisch museum. Tussen de prachtige musea door kunt u heerlijk genieten van een vers bakje koffie. Zo zijn er talloze leuke koffietentjes waar u terecht kunt. Ook qua eten zit u hier zeker goed.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

winkelen malmo
Heerlijk winkelen in Mälmo

Ystad

Uw roadtrip door Zuid-Zweden kan nu echt beginnen. U kunt namelijk uw weg vervolgen naar de stad Ystad. Dit is de hoofdstad van de provincie Skåne län. Rondom de stad kunt u een van de grootste Vikingmonumenten van het land bekijken: Ales Stenar. De leukste bezienswaardigheid van de stad is waarschijnlijk Sandhammeren. Dit is een romantisch natuurgebied met hagelwitte stranden. Ook is hier een oude vuurtoren aanwezig, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Gedurende de zomermaanden kunt u hier heerlijk zwemmen, maar tijdens de overige maanden kunt u dat maar beter laten voor wat het is.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

ystad
De bijzondere straten van het bijzondere Ystad

Karlskrona

Karlskrona is een havenstad, welke in zijn geheel is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is verspreid over 30 verschillende eilanden en daarmee kunt u er wel eventjes voor uittrekken. Uiteraard kunt u de huurauto aan wal laten staan en vervolgens kunt u hier heerlijk wandelen. Vooral aan het centrale plein Stortorget vindt u talloze leuke bezienswaardigheden. Een bezoekje aan het fort Kungsholms mag ook niet ontbreken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Karlskrona
De bijzondere stad Karlskrona, verdeeld over 30 eilanden

Öland

Vindt u de eilanden wel erg leuk tijdens uw roadtrip door Zuid-Zweden? Dan heeft u nog weer verder rijden: u kunt namelijk naar de stad Öland rijden. Dit bijzondere eilandje is met behulp van een brug aan het vasteland verbonden. U kunt hier genieten van de prachtige natuur. Als u wilt kunt u er urenlang wandelen en fietsen. Ook het kasteel Borgholm staat hier. Deze staat er al sinds de twaalfde eeuw en is echt prachtig om te bekijken. Een bezoekje aan het bouwde fort Eketorp is ook een aanrader.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

oland
De brug naar Öland

Als u nog wat lokaal voedsel wilt eten, is Haget een aanrader. Hier kunt u de lokale gerechten van Zweden proberen. De tosti met verse groenten en kruiden is zeker een aanrader.

Växjö

Staat u weer op het vasteland? Dan kunt u uw roadtrip door Zuid-Zweden weer vervolgen. U kunt namelijk doorrijden naar het plaatsje Växjö. De reistijd bedraagt ongeveer anderhalf uur vanaf Öland. Hier kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Vooral het middeleeuwste kasteel Kronoberg is een aanrader. Ook het Zweedse Glasmuseum is erg bijzonder om te bezoeken.

Als u eventjes wilt uitrusten, kunt u een bezoekje brengen aan Miss Anderson. Dit is een hippe wijn- en cocktailbar waar u kunt genieten van de lekkerste drankjes. Vanaf de plaats Växjö kunt u in circa 2,5 uur tijd weer terugrijden naar uw beginbestemming: Mälmo. U heeft dan alle leuke spots van het zuiden gezien. Dit is een fantastische roadtrip door Zuid-Zweden voor een aantal dagen!

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reis? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg in naar welke bestemming u reist en welke data u uw auto wilt huren. Op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke autoverhuurder het voordeligste is. Voor het gemak staat de goedkoopste autoverhuurder bovenaan. Zo vindt u altijd de beste deal. Via Huurauto.nl kunt u een auto huren zonder creditcard.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie