Roadtrip door Pennsylvania (de Verenigde Staten)

Pennsylvania is een enorme industriestaat, maar beschikt ook nog over een behoorlijk stukje natuur. Vanaf de industriestad Philadelphia kunt u nog een flink stuk de natuur in rijden tijdens uw roadtrip door Pennsylvania. In dit artikel leest u daar meer over.

Tip: reserveer uw huurauto op tijd

Overweegt u een roadtrip door Pennsylvania? Reserveer uw huurauto dan tijdig. Daarmee bent u niet alleen verzekerd van een huurauto, maar ook profiteert u van scherpe huurtarieven. Gebruik direct onze autovergelijker!

Over Pennsylvania: de grote industriestaat

Pennsylvania staat vooral bekend om de industrie. Het is een belangrijke staat voor de Amerikaanse economie. Echter heeft het nog meer te bieden dan dit. Er is namelijk veel historie, met onder andere het Independence National Historic Parc en de Independence Hall. Ook de Slag bij Gettysburg (een burgeroorlog) vond hier plaats. Dit werd gezien als het keerpunt van de oorlog in die tijd. Er zijn dus voldoende interessante plekken in de staat.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Philadelphia

Vanaf Amsterdam kunt, eventueel rechtstreeks, vliegen naar Philadelphia. Vaak zijn rechtstreekse vluchten wel iets prijziger dan een vlucht met een overstap. Kiest u voor een vlucht met een overstap? Dan kunt u hierheen vliegen vanaf 400 euro. Dat zijn aantrekkelijke prijzen voor een roadtrip door Pennsylvania.

Bezienswaardigheden in Philadelphia

Philadelphia is de meest interessante stad tijdens uw roadtrip door Pennsylvania. Deze stad ademt geschiedenis! Er staan hier talloze historische gebouwen en daarmee lijkt het wel op een openluchtmuseum.

Fairmount Park

Fairmount Park is een enorm stadspark in de stad. Het is zelfs een van de grootste stadsparken van de Verenigde Staten. Ook de Philadelphia Zoo en het Museum of Art zijn onderdeel van het park. Een bezoekje aan het park is dan ook zeker een aanrader tijdens uw roadtrip door Pennsylvania.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Fairmount Park
Een monument in Fairmount Park

Mix tussen oud en nieuw

De stad is erg bijzonder, omdat er zo’n enorme mix is tussen moderne en historische gebouwen. Zo vindt u hier bijvoorbeeld hoge wolkenkrabbers met glazen ramen, maar ook oudere architectuur. Tijdens een ritje door de stad wordt u dan ook echt verwend. De onderstaande foto toont dit wel aan.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

philadelphia mix
Een mix van oude en nieuwe gebouwen

De Philly Cheese Steak

Als u in de stad bent, moet u ook echt een willekeurig restaurant instappen en hier de Philly Cheese Steak bestellen. Dit is een klef broodje met warm vlees, ui, paprika én vooral erg veel kaas.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

philly cheese steak
Mensen staan massaal in de rij voor de Philly cheese steak

Independence Hall

Zoals gezegd speelde de stad een grote rol in de Amerikaanse onafhankelijkheid. De Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd hier zelfs ondertekend in de Independence Hall. Ook werd de Amerikaanse grondwet opgesteld in dit gebouw. U kunt hier gratis een bezoekje aan brengen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Independence Hall
De beroemde Independence Hall

Eastern State Penitentiary

De Eastern State Penitentiary is een oude gevangenis, welke nu niet meer in gebruik is. Inmiddels is het gebouw een museum en dat is erg bijzonder om te bezoeken. U kunt een rondleiding krijgen door de voormalige cellenblokken. Dat is echt een aanrader tijdens uw roadtrip door Pennsylvania.

Dinosaur Rock

U kunt uw roadtrip door Pennsylvania vervolgen naar de Dinosaur Rock. Deze is op route naar het plaatsje Gettysburg, welke hierna aan de beurt komt. De Dinosaur Rock is een bijzondere rots in de vorm van een dinosaurus. Alhoewel het maar één bezienswaardigheid is, is het zeker een erg bijzonder bezienswaardigheid! Aangezien het toch op de route ligt, is het de moeite waard om hier even te stoppen.

Bezienswaardigheden in Gettysburg

Hierboven omschreven wij al kort het plaatsje Gettysburg. Het is natuurlijk ontzettend leuk om dit stadje te bezoeken. Het ligt op zo’n 2,5 uur rijafstand van Philadelphia. Tijdens uw roadtrip door Pennsylvania is het zeker een aanrader om dit stadje te bezoeken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Gettysburg
Ter nagedachtenis van de overledenen tijdens de Slag van Gettysburg

In Gettysburg kunt u verscheidene prachtige monumenten bekijken. Op en nabij de stad zijn er verscheidene monumenten geplaatst ter herdenking van de Slag om Gettysburg. Deze slag was een groot keerpunt in de oorlog. De economie van de stad draait veelal op het toerisme. Jaarlijks komen hier namelijk zo’n twee miljoen toeristen! Er zijn dus voldoende historische bezienswaardigheden te bekijken in de stad.

Penn’s Cave & Wildlife Park

Penn’s Cave & Widlife Park is een prachtig park, welke u na het stadje Gettysburg kunt bezoeken. U kunt hier onder andere een leuk boottochtje boeken door een enorme grot. Gedurende de wintermaanden is het hier vrij koel. In de zomermaanden is dat ook zo, maar dan is het juist lekker verkoelend! In de wintermaanden is warme kleding wel een aanrader.

Ook wonen er talloze dieren in het park. Daarmee is er veel te beleven en is het ook zeker een aanrader tijdens uw roadtrip door Pennsylvania.

Pine Creek Gorge

Op een kleine afstand van Penn’s Cave & Wildlife Park kunt u doorrijden naar Pine Creek Gorge. Dit is een prachtig en veelzijdig natuurgebied. Men noemt dit ook wel de Grand Canyon van Pennsylvania en daarmee is het ook een erg interessant om hier een bezoekje aan te brengen. U kunt de auto eventueel even aan de kant zetten: er zijn namelijk ook talloze prachtige wandel- en fietspaden. Het uitzicht is erg spectaculair.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Pine Creek Gorge
De wildernis in Pine Creek Gorge

Ricketts Glen State Park

Het volgende prachtige park tijdens uw roadtrip door Pennsylvania is het Ricketts Glen State Park. Jaarlijks komen er zo’n half miljoen bezoekers in het park. U kunt hier talloze prachtige watervallen bekijken. Tijdens een wandeltocht van drie uur komt er gemakkelijk 30 of meer tegen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Ricketts Glen State Park
Een van de vele watervallen in Ricketts Glen State Park

Ringing Rocks County Park

U kunt uw roadtrip vervolgen naar Ringing Rock Country Park. Dit bijzondere park zit boordevol verzamelde rotsen. U kunt hier talloze leuke wandelingen maken en u kunt hier genieten van een wonderschone natuur.

Terug naar Philadelphia

U kunt uw roadtrip door Pennsylvania weer afsluiten in de plaats Philadelphia. Vanaf hier kunt u ook uw huurauto weer inleveren en terugvliegen naar Amsterdam. Deze veelzijdige roadtrip door door Pennsylvania is ideaal voor de natuurliefhebber en is voor velen ongetwijfeld een aanrader!

Een auto huren voor uw roadtrip door Pennsylvania?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Pennsylvania? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige reserveringssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg uw reisdata en bestemming in en op basis daarvan berekent het systeem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie