Roadtrip door Oregon (Verenigde Staten)

Een roadtrip door Oregon is misschien niet het eerste wat in u opkomt. Toch heeft deze Amerikaanse staat ontzettend veel te bieden. Er zijn hier namelijk talloze oeroude bossen, ruige kustlijnen, prachtige valleien en verschillende woestijnen. U leest het al: een roadtrip door Oregon is een veelzijdige reis.

Tip: huur uw huurauto tijdig

Wilt u graag een roadtrip door Oregon maken? Dan is het raadzaam om uw huurauto tijdig te reserveren. Daarmee kunt u namelijk veel geld besparen. Met behulp van onze handige autovergelijker is dat ook nog eens een fluitje van een cent. U voert hier simpelweg in wanneer u reist en wat uw bestemming. Op basis daarvan staat de goedkoopste huurauto bovenaan.

Vliegen naar Portland

De hoofdstad van de staat is Salem. Echter kunt u daar, vanaf Amsterdam, niet naar toe vliegen. U zult dus moeten reizen naar Portland. U kunt hier een rechtstreekse vlucht naar toe boeken. De vliegduur bedraagt bijna elf uur. Eventueel kunt u er ook komen met een voerstap. Controleer altijd hoe lang de totale vliegduur is, zodat u wel genoeg tijd over houdt voor uw roadtrip door Oregon.

Salem

Salem is de hoofdstad van deze Amerikaanse stad. Eerder had de stad een twijfelachtige reputatie: men joeg hier op heksen en dat gebeurde hier echt in extreme mate. Wellicht is de meest bekende uit de Amerikaanse geschiedenis. Tegenwoordig is het vooral een ambtenarenstad en ziet u de heksen alleen nog maar terug tijdens Halloween. Halloween wordt hier ook groots gevierd en als u dit kan bijwonen is dat ontzettend leuk. Wilt u meer weten over de geschiedenis van de stad? Dan kunt u tijdens uw roadtrip door Oregon een bezoeken brengen aan de Witch House. Dat is erg interessant om te bezoeken.

Portland

Tijdens uw roadtrip door Oregon is Portland eigenlijk de eerste stad die echt de moeite waard is. Dit is een havenstad, waar u veel meer kunt beleven én zien dan in de hoofdstad. U kunt hier onder andere een bezoekje brengen aan het Forest Park. Dat is, met een oppervlakte van 2.000 vierkante kilometer, zelfs het grootste stadspark van heel Amerika. Ook Washington Park is zeker een aanrader. Dit park is vooral erg roze vanwege de vele rozen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

portland
Portland gedurende de avonduren

Portland is verder leuk om te bekijken. Er staan talloze mooie gebouwen en het is vooral een erg moderne stad. Het is bijzonder groene stad en dat maakt het een bijzondere leuke stad om een aantal dagen te verblijven.

Mount Hood

Heeft u de stad Portland inmiddels wel gezien? Dan kunt u uw roadtrip door Oregon vervolgen naar Mount Hood. Dit is een prachtige vulkaan die gelegen is op zo’n 75 kilometer afstand van de stad. Deze vulkaan wordt, gedurende de zomermaanden, altijd veelvuldig bezocht door backpackers. In de wintermaanden kunt u hier juist skiën.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

mount hood
Mount Hood gedurende de wintermaanden

De Mount Hood is onderdeel van de Cascades. Dit is een gigantische wildernis met moeilijk toegankelijke bergen, maar de wilderniservaring is hier natuurlijk prachtig. Er loopt een weg dwars door het gebied heen. Deze kunt u gebruiken tijdens uw roadtrip door Oregon.

Willamette vallei

Een bezoekje aan de Willamette vallei is ook een aanrader. Deze is gevestigd in het midden van de staat. Nabij de kust ligt eveneens een stuk vruchtbaar land waar talloze goede wijnen vandaan komen. U kunt hier onder andere een wijntour boeken.

Crater Lake National Park

Uw roadtrip door Oregon kunt u vervolgens vervolgen naar het Crater Lake National Park. Dit is het enige nationale park in de staat, maar dit is ook zeker een erg bijzonder park. Vanaf de kraterrand kunt u uitkijken over het diepste meer van de Verenigde Staten. De krater zakt bijna 600 meter de grond in! Dat is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

crater lake
Crater Lake gedurende de wintermaanden

Gedurende de zomermaanden kunt u hier heerlijk hiken. In de wintermaanden valt hier juist veel sneeuw. De omgeving verandert dan in winter paradijs! Daarmee is er in ieder seizoen wel iets te beleven.

Een auto huren voor uw roadtrip door Oregon?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Oregon? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig: u voert simpelweg uw reisbestemming en reisdata in. Op basis van deze gegevens berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat bovenaan. Via Huurauto.nl kunt een auto huren zonder creditcard.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie