Roadtrip door New Mexico

New Mexico, ook wel bekend als het ‘Land van Betovering’, is een erg bijzondere staat in de Verenigde Staten. Gezien haar zuidelijke ligging heeft de staat veel Indiaanse, Spaanse en Anglo-Amerikaanse invloeden. Tijdens uw roadtrip door New Mexico komt u talloze mooie landschappen tegen. Ook zijn er verscheidene leuke steden waar u een bezoekje aan kunt brengen. Tijdens uw roadtrip door New Mexico kunt u dus voldoende zien én beleven.

Tip: reserveer uw huurauto op tijd

Overweegt u een roadtrip door New Mexico? Dan is het belangrijk dat u uw huurauto op tijd reserveert. Daarmee kunt u namelijk bijzonder veel geld besparen. Bovendien bent u ervan verzekerd dat u een auto heeft als u naar de staat toe reist. Dat is natuurlijk wel zo handig als u een roadtrip wilt maken! Met behulp van de autovergelijker kunt u direct online een auto reserveren. Daarbij heeft u geen creditcard nodig: via Huurauto.nl kunt u namelijk een auto huren zonder creditcard.

Over New Mexico: het Land van Betovering

New Mexico staat bekend als het Land van Betovering. De staat is erg bijzonder om te bezoeken. Op verschillende plekken in de staat kunt u namelijk genieten van een prachtig uitzicht. Zo kunt u vanaf het Capulin Volcano National Monument namelijk vier andere staten zien: Texas, Oklahoma, Kansas en Colorado. Uiteraard kunt u ook ‘gewoon’ New Mexico zien. De staat is een van de jongste staten van de Verenigde Staten én de hoogstgelegen hoofdstad van het land is gevestigd in deze staat. Dat is namelijk Santa Fe.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Albaquerque

Ondanks het feit dat Albaquerque niet de hoofdstad is, is dit wel de beste bestemming waar u naar toe kunt vliegen binnen deze staat. Met een vliegduur van circa 14,5 uur (inclusief een overstap) vanaf Amsterdam, kunt u toch relatief snel naar de staat toevliegen. Als u naar de hoofdstad wilt vliegen, Sante Fe, bent u vaak veel langer onderweg. Dat heeft te maken met de overstaptijden. Die zijn namelijk minder gunstig. Albaquerque is bovendien de grootste stad van de staat en het is een goed vertrekpunt voor uw roadtrip door New Mexico. Dat zijn dus twee redenen om naar deze stad te vliegen!

Bezienswaardigheden in Albaquerque

U start uw roadtrip door New Mexico in de bijzondere stad Albaquerque. Dit is de grootste stad van deze Amerikaanse staat en u kunt hier talloze leuke bezienswaardigheden bekijken.

Route 66

De befaamde Route 66 loopt voor een gedeelte door de plaats Albaquerque. De sfeer van Route 66 is hier ook goed te proeven: er zijn namelijk verscheidene borden opgehangen. U kunt deze weg volgen met uw huurauto. Als u deze route volgt, komt u langs verschillende leuke bezienswaardigheden.

Old Town

Old Town is, zoals de naam al doet vermoeden, het oude gedeelte van de stad. Daar kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere de San Felipe de Neri-kerk bekijken. Deze is gevestigd op het oude plein. Overigens is dit ook het oudste gebouw van de stad.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

old town
De entree van Old Town

Petroglyph National Monument

Het Petroglyph National Monument heeft zo’n 24.000 rotstekeningen. Deze werden door het Voorouderlijke Pueblo-vol achtergelaten. Ook Spaanse kolonisten hebben hier tekeningen gemaakt. Het historische monument is erg bijzonder om te bekijken en dat is dus ook zeker een aanrader tijdens uw roadtrip door New Mexico.

Albuquerque Biological Park

Het Albuquerque Biological Park beschikt over maar liefst vier verschillende attracties: het Albuquerque Aquarium, de Rio Grande Botanic Garden, Tingley Beach en de Rio Grande Zoo. De verschillende attracties zijn aan elkaar verbonden met behulp van een treintje. Wilt u graag alle vier attracties bekijken? Dan kunt u daarvoor een combiticket aanschaffen.

Bezienswaardigheden in Santa Fe

U kunt uw roadtrip door New Mexico vervolgen naar de hoofdstad van de staat: Santa Fe. De stad is erg bijzonder: het ademt geschiedenis. In de stad kunt u veel leren over het Spaanse koloniale verleden. Dit is zelfs een van de oudste steden van het land en daarmee is er ontzettend veel te zien.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

santa fe
De authentieke hoofdstad Santa Fe

Santa Fe Plaza

Santa Fe Plaza is een historisch plein waar u talloze leuke bezienswaardigheden kunt bekijken. U leert hier ook veel over de geschiedenis van de stad. Op het plein kunt u bovendien een bezoekje brengen aan het nabijgelegen New Mexico History Museum.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Santa Fe Plaza
Een van de historische gebouwen op het Santa Fe Plaza

Canyon Road

Canyon Road is een historische weg waar veel bijzondere tentjes aan gevestigd zijn. Hierbij kunt u denken aan ontwerpstudio’s, kunstgalerieën, kunstwinkels en restaurants. Regelmatig worden hier tentoonstellingen gehouden. Meestal zijn deze gewijd aan de indiaanse historie.

Barrio de Analco Historic District

Barrio de Analco Historic District is een historische wijk en die geven een goede indruk van hoe de stad eruitzag gedurende de Spaanse overheersing. U kunt onder andere een kijkje nemen bij de het Roque Tudesqui House, het Gregoria Crespin House en het Oldest House. Laatstgenoemde is overigens ook een museum.

Musea

In de stad kunt u, tot slot, ook nog verscheidene leuke musea bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Georgia O’Keeffe Museum, het Harrell House of Natural Oddities and Bug Museum en het Museum of International Folk Art.

Bezienswaardigheden in Taos

U kunt uw roadtrip door New Mexico vervolgen naar het plaatsje Taos. Vanaf Santa Fe is dat zo’n anderhalf tot twee uur rijden. U kunt de omgeving prachtig verkennen indien u over de Enchanted Cirle Drive rijdt. U komt dan onder andere langs het Wheeler Peak. Dit is het hoogste punt van New Mexico. Hier kunt u een prachtige panorama maken met uw camera of smartphone! Vervolgens komt u uit in Taos: Taos is een typisch Indiaas stadje waar u verscheidene leuke markten, galeries en cafés kunt bezoeken.

Taos Plaza

Taos Plaza is het bruisende centrum van de stad. Hier kunt u talloze authentieke gebouwen en monumenten bekijken. Veel restaurants, winkels en kunstgalerijen zijn gevestigd in deze oude gebouwen.

Taos Pueblo

Taos Pueblo is gelegen ten noorden van de stad. Het is erg leuk om hier een kijkje te nemen. U kunt dat gemakkelijk bereiken met uw huurauto. Taos Pueblo staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is tegen betaling te bezoeken. Hier kunt u prachtige adobewoningen bezoeken. Dat is erg bijzonder om te zien.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Taos Pueblo
Taos Pueblo is tegen betaling te bekijken

Rio Grande Gorge Bridge

De Rio Grande Gorge Bridge is een enorme brug, welke gebouwd is in een boogconstructie. Deze is op een hoogte van 172 meter op de Rio-Grande rivier gebouwd. Als u op het midden van deze brug staat, heeft u een prachtig uitzicht. Dat moet u gezien hebben tijdens uw roadtrip door New Mexico.

Musea

In de stad kunt u ook verscheidene leuke musea bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Taos Art Museum and Fechin House, het Governor Bent House and Museum en het E.L. Blumenschein Home and Museum.

Carlsbad Caverns National Park

Als u tijd, en zin in een lange autorit, heeft kunt u nog naar het Carlsbad Caverns National Park in het zuiden van de staat. Vanaf Taos is dat zo’n zes uur rijden, maar tijdens uw roadtrip door New Mexico komt u natuurlijk verscheidene leuke dingen tegen. Wel is het raadzaam om tussendoor eens te stoppen. Het betreft namelijk een lange autorit.

Als u eenmaal aangekomen bent in het Carlsbad Caverns National Park, kunt u iets erg bijzonders zien. U kunt namelijk met behulp van een lift 183 meter de grond indalen. U komt dan terecht in de grotten van het Carlsbad Caverns National Park. De grote grottenstelsels zijn erg bijzonder om te bekijken. Het zijn zelfs een van de grootste grottenstelsels van de Verenigde Staten en het is op een natuurlijke manier ontstaan.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Carlsbad Caverns National Park
Het Carlsbad Caverns National Park

In het park vindt u maar liefst 116 grotten. Echter zijn alleen de Carlsbad Caverns, Spider Cave en Slaughter Canyon Cave opengesteld voor het publiek. U kunt deze ruimtes op eigen initiatief bezoeken. Een gids is dus niet vereist.

Een auto huren voor uw roadtrip door New Mexico?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door New Mexico? Dan kunt u gemakkelijk vergelijken en reserveren via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw reisdata en reisbestemming in en op basis daarvan controleert het reserveringssysteem welke aanbieder het voordeligste is. U kunt uw huurauto vervolgens reserveren binnen slechts enkele minuten. Zo eenvoudig werkt! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

9/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie