Roadtrip door Montana

Montana werd oorspronkelijk bewoond door indianenstammen. Dat zorgt voor een aantal bijzondere bezienswaardigheden in de Amerikaanse staat. Daarnaast beschikt het ook over een prachtige natuur. Zo staan er talloze hoge bergen met besneeuwde bergtoppen. Ook kunt u twee populaire nationale bezoeken: het Glacier National Park en het Yellow Stone National Park. Tijdens uw roadtrip door Montana is er dus voldoende te beleven.

Tip vooraf: zorg alvast voor een huurauto

Wilt u graag een roadtrip door Montana maken? Dat is een verstandige keuze! De staat heeft immers ontzettend veel te bieden. Echter is het ook verstandig om uw huurauto tijdig te reserveren. Op die manier kunt u namelijk veel geld besparen én bent u ervan verzekerd dat u een huurauto heeft. Met behulp van de autovergelijker kunt u bijzonder eenvoudig autoverhuurders met elkaar vergelijken.

Over Montana: de Treasure State

De bekendste bijnaam voor Montana is ‘The Treasure State’. Deze staat heeft namelijk bijzonder veel rijke minerale reserves. Natuurliefhebbers zitten hier dan ook goed: vooral de twee parken zijn erg bijzonder om te bezoeken. Daarover vertellen we hieronder meer.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Helena

Als u uw roadtrip door Montana goed wilt voorbereiden, is het belangrijk om de juiste vlucht uit te zoeken. Het is raadzaam om te vliegen vanaf Amsterdam naar Helena. Helena is de hoofdstad van de staat. Helaas kunt u er niet in een keer naar toe vliegen: er zijn geen rechtstreekse vluchten beschikbaar. Gelukkig kunt u er wel met een overstap komen.

Helena

De meeste reizigers boeken een roadtrip door Montana vanwege de prachtige natuur. Echter start de reis vaak in Helena en dat is niet voor niets. Deze stad heeft namelijk ook bijzonder veel te bieden. Het is geen stad met grote wolkenkrabbers, zoals menig stad in de Verenigde Staten, maar het is een rustige stad. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

montana
Een uitzicht over Helena, Montana

St. Helena Cathedral

De St. Helena Cathedral is een prachtige kathedraal. Vanaf verschillende hoeken in de stad kunt u deze van afstand al zien. Deze kerk werd officieel in gebruik genomen in 1914. De katholieke gemeenschap kon er na tien jaar pas echt van genieten: toen werd de bouw namelijk echt afgerond. U kunt de kathedraal vanbinnen bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

kathedraal st. helena
De St. Helena kathedraal

Reeder’s Alley

Reeder’s Alley is ene bijzonder gedeelte van de stad. Dit is het oudste gedeelte van de stad wat nog steeds intact is. De bouwstijl is erg bijzonder te noemen. Zo zijn er ook verscheidene Chinese bouwstijlen in terug te vinden. Dat heeft te maken met vroegere mijnwerkers.

ExplorationWorks Museum

Het ExplorationWorks Museum is een familiemuseum, waar u interactieve tentoonstellingen kunt bekijken. Ieder seizoen worden deze tentoonstellingen veranderd, dus het is altijd weer een verrassing wat u te zien krijgt.

Laat de auto even staan voor deze fietstocht!

Tijdens uw roadtrip door Montana kunt u de huurauto eventjes laten staan. U kunt hier namelijk ook een prachtige fietstocht maken. In het stadscentrum begint een prachtige fietsroute en dat is bijzonder leuk om te doen. Onderweg komt u ontzettend veel leuke dingen tegen.

Yellowstone National Park

U kunt uw roadtrip door Montana vervolgen naar het Yellowstone National Park. Dit is het oudste nationale park van de Verenigde Staten en is erg bijzonder om te zien. Tijdens uw reis ziet u prachtige meren, mooie watervallen en wilde dieren. Circa de helft van alle hete bronnen in de wereld ligt in dit nationale park.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

canyon
Yellowstone National Park

Ook in het Yellowstone National Park is er een Grand Canyon aanwezig. In deze enorm ravijn stort water in de rivier. Twee watervallen maar liefst. Het is prachtig om hier een wandeling te maken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

yellowstone
De diepe ravijn

Verder is het nog erg bijzonder om een bezoekje te brengen aan de Old Faithful geiser. Iedere negentig minuten spuit het zo’n 30.000 liter water de lucht in. Dat kan een hoogte bereiken van 36 tot 55 meter. Erg bijzonder om te zien dus!

(Tekst gaat verder onder deze foto)

geiser
Een bescheiden beetje water

Glacier National Park

U kunt uw roadtrip door Montana vervolgen naar het noordwesten van de staat. Hier kunt u namelijk prachtig landschap bekijken in het Glacier National Park. Miljoenen bezoekers hebben hier de prachtige watervallen, weides en rivieren bekeken. En ieder jaar komen er weer talloze bezoekers!

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Glacier National Park
Het meer in Glacier National Park

Als u van oost naar west rijdt, komt u prachtige diepgroene bossen tegen. Later worden het vooral lage bossen en struiken. Als u verder naar het zuiden rijdt, wordt het weer warmer in het park. Echter is er ook een weg die voor het grootste gedeelte van het jaar is bedolven door sneeuw. Het is dus een erg bijzonder park, waar u van alles kunt zien.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

landschap
Het landschap in het Glacier National Park

In het park is maar een autoweg, maar er zijn wel talloze wandelpaden. Het voordeel van een autoweg is, is dat u ook niet zomaar verdwaald raakt.

In het Glacier National Park komt u veel wilde dieren tegen. Zo kunnen beren vrijwel overal opduiken, maar grizzly’s en zwarte beren blijven voornamelijk in de bossen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

wilde dieren
Wilde dieren in het park

Een auto huren voor uw roadtrip door Montana?

Wil je graag een auto huren voor uw roadtrip door Montana? Dat kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig. In het systeem kunt u aangeven op welke dag u aankomt en op welke dag u weer weggaat. Tevens kunt u uw reisbestemming aangeven. Op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat vervolgens bovenaan.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie