Roadtrip door Iowa

Iowa is een bijzondere staat met een rijke geschiedenis. Als u van plan bent om naar de Verenigde Staten te gaan, is een roadtrip door Iowa wellicht niet het eerste waar u aan denkt. Toch heeft een roadtrip door Iowa wel ontzettend veel te bieden. In dit artikel vertellen wij u daar graag meer over.

Tip: reserveer uw huurauto tijdig

Wilt u graag een roadtrip door Iowa boeken? Dan is het raadzaam dat u uw huurauto tijdig reserveert. Indien u dat op tijd regelt, zorgt u er niet alleen voor dat u een huurauto heeft maar ook reserveert u uw huurauto tegen een scherp tarief. Maak gerust gebruik van onze autovergelijker en bekijk welke mogelijkheden er zijn!

Vliegen vanaf Amsterdam naar Iowa City

Iowa City is niet de hoofdstad van Iowa, maar u kunt wel eenvoudig én voordelig naar deze stad toe vliegen. Daarom kunt u vanaf Amsterdam vliegen naar Iowa City. U kunt hier met een overstap komen. Als u goed zoekt en in het juiste seizoen boekt, kunt u al vliegtickets boeken vanaf slechts 400 euro. Daarmee kunt u relatief voordelig naar de stad vliegen.

Iowa City

Iowa City is een ontzettend leuke stad waar u meerdere leuke bezienswaardigheden kunt bekijken. Het is een levendige stad, waar u onder andere de campus kunt bezoeken. Dit is een echte studentenstad en stappen kan hier dan ook prima. Verder kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Old Capitol Museum, het University of Iowa Museum of Art en Museum of National History.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

iowa city
De prachtige architectuur in Iowa City

Cedar Rapids

U kunt uw roadtrip door Iowa vervolgen naar de plaats Cedar Rapids. Men noemt de stad ook wel de ‘The City of Five Seasons’ en is erg bijzonder om te bezoeken. De stad heeft talloze leuke parken, musea en prachtige gebouwen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Cedar rapids city hall
Cedar Rapids city hall

Musea

Qua musea heeft de stad ontzettend veel te bieden. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het National Czech & Slovak Museum & Library en het African American Historical Museum. Er zijn vaak wisselende tentoonstellingen en daarmee ziet u steeds iets anders in het museum.

Parken

Tijdens uw roadtrip door Iowa kunt u de auto natuurlijk ook even aan de kant zetten. De groene stad beschikt namelijk over ontzettend veel leuke parken. Er zijn maar liefst 75 parken: van groot tot klein. Veel parken zijn ingericht voor de sport, want er zijn verscheidene honkbal- en basketbalvelden. U kunt alleen wandelen en fietsen in de verschillende parken, dus zet de auto maar opzij!

Brucemore

Brucemore is een landgoed, welke gebouwd is in een bijzondere stijl. Het gebouw werd gebouwd tussen 1884 en 1886 en is omringd door tuinen en bossen. Regelmatig vinden hier ook festivals en activiteiten plaats.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Brucemore
Brucemore en het prachtige landschap

Des Moines

Des Moines is de hoofdstad van de staat en is vooral een bijzondere stad als u geïnteresseerd bent in de presidentiële geschiedenis. Zo kunt u hier onder andere de State Capitol bekijken, maar ook kunt u een bezoekje brengen aan Terrace Hill. Dit is de officiële residentie van de gouverneur van Iowa.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

state capitol Des Moines
State Capitol in Des Moines

Ook deze stad heeft talloze leuke parken die u kunt bezoeken. Er zijn maar liefst 53 verschillen parken aanwezig en daarmee is er voldoende te zien. Vooral Gray’s Lake Park is leuk om te bezoeken. U kunt hier onder andere een bootje huren of over de pier wandelen. Jester Park is ook erg leuk: hier kunt u kamperen, vissen en zelfs paardrijden.

Verder is de botanische tuin van Des Moines ook zeker een aanrader tijdens uw roadtrip door Iowa. Hier treft u meer dan 15.000 exotische planten. Ook wonen hier talloze diersoorten, waaronder schildpadden, vogels en vissen.

Cincinnati

U kunt uw roadtrip door Iowa vervolgen naar het dorpje Cincinnati. Dit dorp is opgericht in 1875 en er wonen zo’n 300 tot 400 inwoners. Het dorp is vooral bekend vanwege J.H.B. Armstrong. Hij was namelijk een van de eerste inwoners van het dorpje. In het centrum van het dorp vindt u het grootste historische centrum van de stad. Er zijn namelijk maar liefst 119 gebouwen die op de nationale lijst van historisch erfgoed staan. Jaarlijks vindt er in juni ook een groot wijnfestival plaats.

Historic Hills Scenic Byway

Historic Hills Scenic Byway is een 170 kilometer lange weg waarbij u langs een staatsbos en twee staatsparken komt. Ook komt u dan tijdens uw roadtrip door Iowa langs de Des Moines-rivier. Hier kunt u niet alleen heerlijk wandelen, maar ook kunt u hier kanoën. De natuurliefhebber kan hier genieten van een prachtige natuur en dat is natuurlijk altijd leuk.

Terug naar Iowa City

Vanaf hier kunt u uw roadtrip door Iowa weer afronden in Iowa City. De reis zit erop! U heeft dan verscheidene leuke steden bekeken, maar ook heeft u kunnen genieten van de natuur. Daarmee is het een complete roadtrip en is het dan ook zeker een aanrader om dit eens mee te maken!

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Iowa? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkings- en reserveringssysteem. Deze werkt bijzonder gemakkelijk. U voert simpelweg uw reisdata en reisbestemming in. Op basis daarvan controleert het systeem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan, dus u hoeft niet meer te filteren! Via Huurauto.nl kunt u een auto huren zonder creditcard. U kunt uw reservering dus gemakkelijk afronden met behulp van iDEAL.

2.8/10 - (5 stemmen)

Plaats een reactie