Roadtrip door Idaho

Idaho is een prachtige staat die ontzettend veel te bieden heeft. Deze staat is rijk aan natuur en is vooral nog erg gevuld met dichte bossen, hoge bergen, wilde dieren, bevroren meren en prachtige valleien. Natuurliefhebbers kunnen volop genieten in deze Amerikaanse staat. Een roadtrip door Idaho is dan ook zeker een aanrader voor degene die de prachtige natuur in wil duiken.

Tip: huur uw auto op tijd

Wilt u graag een roadtrip door Idaho maken? Dan is het belangrijk dat u uw huurauto op tijd reserveert. Als u dit op tijd regelt, zorgt u er daarmee voor dat u verzekerd bent van een huurauto. U heeft dan ontzettend veel keuze en kunt bovendien profiteren van vroegboekkorting voor uw huurauto. Gebruik onze handige autovergelijker om direct een auto te reserveren. U kunt u een auto huren zonder creditcard via onze website.

Vliegen naar Idaho

Als u wilt reizen naar de staat, heeft u verschillende mogelijkheden waar u naar toe kunt vliegen. Zo kunt u onder andere naar het zuiden van de staat vliegen, zoals bijvoorbeeld Boise, maar ook kunt u naar het noorden vliegen. De staat heeft namelijk verscheidene vliegvelden waar u naar toe kunt vliegen vanaf Amsterdam. Dit altijd met een overstap. Ook naar de hoofdstad van de staat kunt u momenteel niet rechtstreeks vliegen. Afhankelijk van uw route kunt u zelf bepalen waar u heen vliegt. Indien u start in het zuiden, is het raadzaam om naar Boise te vliegen. Begint u uw reis in het noorden? Dan kunt u vliegen naar de luchthaven Sandpoint Airport.

Eventueel kunt u ook vliegen naar de ene luchthaven en weer vertrekken vanaf de andere luchthaven. In onze autovergelijker kunt u namelijk ook aangeven of u de auto weer op dezelfde locatie wilt inleveren. Dat hoeft dus niet: u kunt uw huurauto bijvoorbeeld ook huren in het noorden en weer inleveren in het zuiden. Zo eenvoudig is het en dat is ook zeker een aanrader in deze staat.

Noordelijke regio van de Idaho

In het noorden van het land treft u vooral veel dichte bossen. Daarmee is dit gedeelte van de staat echt rijk aan natuur. Ook liggen hier drie bijzondere en grote meren: Coeur d’Alene, Priest en Pend Oreille. Gedurende de zomermaanden is de watersport hier erg populair. Ook kunt u hier dan heerlijk wandelen rondom de meren.

Coeur d’Alene

Coeur d’Alene is niet alleen een meer, maar ook het stadje heet zo. Dat is dus gelijknamig. Dit meer is maar liefst 40 kilometer lang en anderhalf tot vijf kilometer breed (afhankelijk van op welk punt u bent op het meer). U kunt hier onder andere roeien, kanoën, kajakken, raften, jet- en waterskiën. Ook kunt u hier vissen of zwemmen als u wilt.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Coeur d'Alene
Het meer en de gelijknamige stad Coeur d’Alene

Als u het avontuur wil opzoeken, kunt u ook een bezoekje brengen aan Silverwood Theme Park. Dit is een prachtig attractiepark met talloze leuke achtbanen en waterattracties. Het ligt op circa een half uurtje rijafstand van de stad.

Tubbs Hill is ook een bijzondere plek om te bezoeken. Dit is namelijk een beschermd schiereiland aan de Coeur d’Alene. Er zijn talloze uitkijkpunten waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Ook de hangbrug is erg bijzonder.

Als u nog een bezoekje wilt brengen aan een museum, is het Museum of North Idaho zeker een aanrader. Hier leert u onder andere over de geschiedenis van het gebied. Nabij dit museum kunt u ook nog een kerk en een bibliotheek bezoeken.

Sandpoint

U kunt uw roadtrip door Idaho nu vervolgen naar het plaatsje Sandpoint. Sandpoint is een ander prachtig dorpje in het noorden van Idaho. Hier vindt u onder andere het Lake Pend Oreille. Dit is de meest bekende bezienswaardigheid: het meer is maar liefst 170 kilometer groot en heeft en diepte van 366 meter op het diepste punt. U kunt hier onder andere een cruise maken, vissen, bootvaren, surfen of zwemmen. Ook kunt u natuurlijk wandelen rondom de meren.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

sandpoint
Het meer rondom Sandpoint

Een bezoekje aan de Farmers Market is ook een aanrader. Hier worden namelijk veel verse producten verkocht die om te smullen zijn. Het hele concept is hier erg leuk en daarom ook erg leuk om te bekijken tijdens uw roadtrip door Idaho.

Bent u hier in de wintermaanden? Dan kunt u een bezoekje brengen aan Schweitzer Mountain Resort. Hier kunt u namelijk heerlijk langlaufen, skiën, snowboarden, wandelen, tuben en ritten maken op snelle sneeuwscooters.

Tot slot kunt u nog een bezoekje brengen aan Hells Canyon. Dit is de diepste kloof van Noord-Amerika. Hier is ook een prachtige autoroute aanwezig, dus dat is ook ideaal voor uw roadtrip door Idaho.

Het oosten van Idaho

Indien u ook besluit om naar het oosten van de staat te gaan, kunt u hier vooral heengaan voor wintersport gedurende de wintermaanden. In de zomermaanden ligt hier geen sneeuw en dan kunt hier prachtige boottochten maken. Ook kunt u hier vliegvissen en dat is ook zeker een bijzondere ervaring. Er is hier verder niet erg ontzettend veel te beleven: daarvoor kunt u beter naar het westen en het zuiden rijden.

Het westen en het zuiden van Idaho

In het westen en het zuiden van Idaho is nog voldoende te beleven. Zo kunt u onder andere de hoofdstad Boise bezoeken en kunt u naar het bijzondere dorpje Blackfoot. Verder is het zuiden van de staat de meest droge regio van de staat, maar toch komen veel toeristen in de wintermaanden nog naar de Magic Valley voor de wintersport.

Blackfoot

Blackfoot is een relatief klein stadje en staat bekend als potato county. Circa een derde van de Amerikaanse aardappeloogst komt namelijk uit dit kleine stadje. Dat zou je niet denken, want er wonen slechts zo’n 12.000 inwoners. De Verenigde Staten is aardig groot, dus u zou dit haast niet geloven – maar toch is het zo! In het stadje kunt u een leuk museum bezoeken die helemaal geweid is aan de aardappeloogst. Dat maakt het een zeer bijzonder stadje tijdens uw roadtrip door Idaho.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

idaho museum
Het Idaho Potato Museum

Boise

Boise is de bruisende hoofdstad van de staat. In de stad wonen ontzettend veel jongeren en het is hier nog erg groen. Er zijn namelijk verscheidene stadsparken. Ook heeft de de stad een erg bijzonder stadscentrum.

Old Town is het historische stadscentrum van de staat. Hier kunt u langs de bijzondere gebouwen struinen. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen bij het Perrault Building, de Masonic Temple, het Belgravia Apartment en het Boise City Turnverein Building. Er zijn hier verschillende leuke eettentjes waar u terechtkunt.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

boise
De bruisende hoofdstad Boise

Er is ook een bijzondere gevangenis die u kunt bezoeken: de Old Idaho Penitentiary. Deze gevangenis werd geopend in 1872 en destijds waren er meer dan 13.000 criminelen opgesloten in de cellen. U kunt deze cellenblokken nu bezoeken. Ook de isoleercellen en de galgen kunt u bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Old Idaho Penitentiary
De Old Idaho Penitentiary

In het stadje kunt u ook verscheidene musea bezoeken, wat natuurlijk erg leuk is tijdens uw roadtrip door Boise. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Boise Art Museum en het Idaho Black History Museum.

Gedurende de zomermaanden kunt u een bezoekje brengen aan de waterkant. Langs de oever van de Boise River, die door het stadscentrum stroomt, liggen diverse groene stadsparken waar u een bezoekje aan kunt brengen.

Magic Valley

Tot slot is een bezoekje aan de Magic Valley ook zeker een aanrader. Hier kunt u namelijk, gedurende de wintermaanden, heerlijk genieten van de wintersport. Gedurende de zomermaanden kunt u hier prachtige wandelingen maken.

Een auto huren voor uw roadtrip door Idaho?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Idaho? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige reserveringssysteem. U hoeft alleen maar aan te geven wanneer u reist en wat uw reisbestemming is. Op basis daarvan berekent het systeem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat, voor het gemak, altijd bovenaan. U hoeft dus niet meer te filteren.

2.8/10 - (5 stemmen)

Plaats een reactie