Roadtrip door Cambodja

Wilt u graag een roadtrip door Cambodja maken? Verstandige keuze! U kunt in het land ontzettend veel leuke bezienswaardigheden bekijken. Dit land is een van de kleinste landen in Azië, maar heeft ontzettend veel te bieden. Het land is gelegen naast Vietnam en Thailand en is het onontdekte broertje van de twee.

Tip: reserveer uw huurauto tijdig

Wilt u graag een roadtrip door Cambodja maken? Dan is het belangrijk dat u uw huurauto tijdig reserveert. Daarvoor kunt u uiteraard onze handige autovergelijker raadplegen. Op basis van uw reisdata en uw ingevoerde reisbestemming staat de goedkoopste autoverhuuder altijd bovenaan.

Vliegen naar Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Deze bijzondere stad heeft ontzettend veel te bieden. Vanaf Amsterdam kunt u, weliswaar via een overstap, vliegen naar de stad. Houd wel rekening met een relatief lange vliegduur. Immers moet u eerst naar een andere stad vliegen. Mogelijk kunt u vliegen naar Bangkok. De vliegduur naar de Thaise hoofdstad bedraagt zo’n twaalf uur vanaf Amsterdam. Vervolgens zult u nog de overstap moeten maken naar de Cambodjaanse hoofdstad.

Phnom Penh

Als u eenmaal aangekomen bent in Phnom Penh, kunt u hier eventueel op de luchthaven uw huurauto ophalen. In de eerste dagen kunt u echter verblijven in de stad. De stad voelt misschien niet aan als een hoofdstad, maar het is zeker wel een erg bijzondere stad. Zo kunt u hier aantal boeiende bezienswaardigheden bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Phnom Penh
De hoofdstad Phnom Penh

Enkele populaire bezienswaardigheden zijn de Killing Fields en de Tuol Slueng Prison. Enkele tientallen jaren geleden vond hier een genocide plaats en dat was echt een gruwelijke periode voor de mensen hier. Dat zal ongetwijfeld een flinke indruk op u achterlaten. Verder kunt u ook nog verscheidene leuke markten bekijken. Vanwege de armoede is er helaas wel veel diefstal en daarom is het belangrijk dat u goed op uw spullen let. Zorg ervoor dat u de huurauto ook goed op slot zet om ongewenste verrassingen te voorkomen. Vermijd donkere straatjes.

Kampot

U kunt uw roadtrip door Cambodja vervolgen naar Kampot. Dit is een bijzonder stadje waar u in slechts twee uur tijd naar toe kunt reizen. Het is een relatief klein stadje met een koloniaal centrum. U kunt hier een ontzettend leuke markt bezoeken en u kunt een tochtje maken naar Bokor National Park. De stad staat vooral bekend vanwege haar peperproductie en daarmee kunt u ook heuse peperboerderijen bezoeken. Dat is erg leuk om te doen. De peperboerderij La Plantation is een aanrader.

Als u nog naar het strand wilt, kunt u de weg vervolgen naar Kep. Dit is een gezellig kuststadje waar u lekker aan het strand kunt liggen. De stad zelf is misschien niet zo bijzonder, maar het strand is zeker erg fraai.

Koh Rong

Na een of twee dagen kunt u uw roadtrip door Cambodja vervolgen naar Koh Rong. Wederom kunt u rekening houden met zo’n twee uur reizen. Als u een beetje doorrijdt, kan het ook in anderhalf uur. Dit is een typisch backpackersdorp waar ook veel andere toeristen zijn. Het nachtleven is hier erg bruisend en u kunt hier ook lekker aan het strand liggen. U kunt zich hier prima twee of drie dagen vermaken alvorens u uw roadtrip door Cambodja weer vervolgt.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Koh Rong
Het prachtige strand bij Koh Rong

Siem Reap

Siem Reap is de volgende bestemming. Houd er echter rekening mee dat dit een flinke rit is. Het is daarom ook erg belangrijk dat u regelmatig rust onderweg. De reistijd bedraagt misschien wel zo’n zes tot zeven uur. Als u eenmaal aankomt, was dat de reis zeker waard. U kunt hier ook prima meerdere dagen blijven. Er zijn namelijk talloze leuke activiteiten en bezienswaardigheden in het Cambodjaanse stadje.

De magische tempels van Angkor Wat zijn misschien wel het hoogtepunt van uw reis. Dit is een enorm gebied met verscheidene tempels. Daarvoor kunt u een dagpas kopen en kunt u alle tempels bekijken. Een tuktuk met chauffeur huren is dan aan te raden en is ook nog eens erg goedkoop. Laat de huurauto dus maar even staan.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

angkor wat
Een van de prachtige tempels van Angkor Wat

Verder kunt u ook lekker stappen in het stadje. Er zijn namelijk meer dan voldoende uitgaansgelegenheden. U kunt hier ook prima eten: van streetfood tot leuke restaurants. Er is vaak livemuziek en de kroegjes zijn tot laat open. Er zijn veel backpackers in dit stadje.

Battambang

U kunt uw roadtrip door Cambodja nu weer vervolgen naar Battambang. Als u hier komt, kunt u genieten van het authentieke landschap. Er komen hier niet echt veel toeristen en locals vinden het maar al te leuk om wat toeristen te zien. Er zijn verscheidene leuke tempels die u kunt bekijken en ook kunt u een bijzondere vleermuizengrot bekijken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

battambang
Het authentieke Battambang

Terug naar Phnom Penh

Vanaf Battambang kunt u weer terugrijden naar Phnom Penh. De reistijd bedraagt zo’n vijf uur in de auto. Hier kunt u uw huurauto weer inleveren en daarmee heeft u de leukste delen van het land gezien. Trek gerust drie weken uit voor deze roadtrip door Cambodja en u zult merken dat u écht veel leuke dingen gaat zien. Vanaf Phnom Penh kunt u weer terugvliegen naar Bangkok en vanaf Bangkok naar Amsterdam. De vakantie zit er dan weer op.

Een auto huren voor uw roadtrip Cambodja?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Cambodja? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Op basis van uw reisdata en uw bestemming berekent het systeem wat de kosten zijn. U kunt uitgebreid filteren en zodoende de beste huurauto uitkiezen. Via Huurauto.nl kunt u een auto huren zonder creditcard. U kunt uw reservering dus gemakkelijk online afronden per iDEAL.

2.8/10 - (5 stemmen)

Plaats een reactie