Roadtrip door Bolivia? 5 handige tips!

Overweegt u een roadtrip door Bolivia? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het onder andere belangrijk dat u rekening houdt met enkele wegblokkades en slechte wegen. Regelmatig wordt er ook gestaakt in het land, waardoor een roadtrip door Bolivia bemoeilijkt kan worden. Het land heeft echter wel ontzettend veel te bieden, dus als u daar doorheen kunt kijken kunt u hier een prachtige reis maken! In dit artikel leest u over vijf handige tips voor uw roadtrip door Bolivia.

1. Verschillende regio’s en klimaten

Tijdens uw roadtrip door Bolivia krijgt u te maken met verschillende regio’s en klimaten. In het westen treft u het Andesgebergte, waarbij de hoogvlakte ruim boven het zeeniveau ligt. Dat zorgt ook koudere weersomstandigheden. In het oosten betreft het vooral laagland: hier is het tropisch en erg vruchtbaar. Er zijn daarmee talloze groene valleien waar u van kunt genieten.

Tijdens uw roadtrip door Bolivia moet u dus goed rekening houden met de weersomstandigheden. Zo kan het ergens juist erg vochtig zijn, maar kan het ook erg ontzettend koud zijn. Neem daarom voldoende kleding mee voor beide weersomstandigheden. Een goede huurauto is natuurlijk ook belangrijk. Daarvoor kunt u de autovergelijker raadplegen.

2. De wegen

De wegen zijn niet altijd even goed in het land. Dat verschilt echt per locatie. Zo zijn er bepaalde wegen die bijzonder goed te noemen zijn, terwijl anderen echte zandweggetjes zijn. Er bestaat zelfs een ‘Death Road’ in het Zuid-Amerikaanse land. Dat zegt natuurlijk al genoeg. Voorzichtig rijden is bijzonder belangrijk, want er zijn ook diepe ravijnen waar u in kunt storten. Rijd daarom bij voorkeur ook niet bij slechte weersomstandigheden.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

onverharde wegen
Onverharde wegen in Bolivia

3. Blijf rustig

Een roadtrip door Bolivia: het is niet altijd even gemakkelijk. Niet iedere toerist zal het land daarom met plezier aandoen. Er zijn namelijk wel een aantal ongemakken. Zo kunt u misschien last krijgen van hoogteziekte. Dat kan echt iedereen overkomen zonder dat u daar echt controle over heeft. Bereid u daarom ook goed voor op u reis. Probeer uw reis langzaam op te bouwen en geniet voldoende van het uitzicht. U hoeft natuurlijk niet snel naar boven te rijden. Denk bovendien aan uw gezondheid en eet en drink voldoende tijdens uw roadtrip door Bolivia.

4. Check het reisadvies van de overheid

Plant u een roadtrip door Bolivia? Controleer dan van tevoren altijd even het reisadvies van de overheid. Die kunt u hier bekijken. Eigenlijk zijn door het hele land wel veiligheidsrisico’s, maar er zijn (op moment van schrijven) geen rode gebieden waar u niet mag reizen. Dat kan natuurlijk veranderen gedurende de tijd, dus zorg er daarom voor dat u dit in gaten houdt.

5. Geniet van uw roadtrip door Bolivia

De bovenstaande tips kunnen misschien een beetje ontmoedigend overkomen, maar uiteraard is dat niet de bedoeling. Immers heeft het land ontzettend veel te bieden en is een roadtrip door Bolivia ontzettend leuk. Bolivianen zijn over het algemeen bijzonder vriendelijk en helpen u graag.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

mensen bolivia
Festival in Bolivia

Mogelijke route voor uw roadtrip door Bolivia

Er zijn natuurlijk verscheidene routes die u kunt rijden tijdens uw roadtrip door Bolivia. De Ruta Nacional 1 wordt echter gezien als een goed startpunt van uw reis. Hier rijdt u ook over geasfalteerde wegen. De weg is maar liefst 1175 kilometer lang en begint aan het zuiden van Titicameer. Vanaf hier kunt u een bezoekje brengen aan het bijzondere plaatsje Copacabana. Hier kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken, waaronder leuke straatjes, prachtige gebouwen en een prachtige kathedraal.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Copacabana bolivia
Copacabana

U kunt uw roadtrip door Bolivia vervolgen naar La Paz. Dit is 154 kilometer rijden en is de hoogte hoofdstad ter wereld. De koloniale pleinen zijn hier nog veel aanwezig en vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht. Als u wilt kunt u ook nog een bezoekje brengen aan het dorp Coroico. Eerder kon dit alleen via zogeheten ‘Death Road’, maar inmiddels is er een goede snelweg aangelegd.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

La Paz Bolivia
De plaats La Paz

Vervolgens wordt een bezoekje aan Potosí aangeraden. Hier kunt u naar toe rijden via de Ruta 5. Dit leuke stadje heeft veel te bieden. Heeft u nog tijd over? Bezoek dan nog het stadje Uyuni. Dat is nog wel zo’n 200 kilometer rijden, maar de natuur is hier echt prachtig.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

zoutmeren uyuni
De zoutmeren bij Uyuni

Een auto huren voor uw roadtrip door Bolivia?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Bolivia? Dan kunt u gemakkelijk gebruikmaken van ons vergelijkingssysteem. Voer simpelweg in wanneer u reist en waar de reis naar toegaat. Op basis daarvan staat de goedkoopste huurauto altijd bovenaan.

5.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie