Roadtrip door Alaska

Een roadtrip door Alaska is een wens van velen. Het is de grootste, en misschien ook wel de meest bijzondere, staat van de Verenigde Staten. U kunt hier genieten van ongerepte wildernis, prachtige bergketens, enorme meren en bijzonder gevormde gletsjers.

Tip vooraf: reserveer uw huurauto van tevoren

Wie een roadtrip door Alaska wil maken, zal ook een huurauto moeten reserveren. Het is raadzaam om dit van tevoren alvast te doen. Daarmee bespaart u namelijk bijzonder veel geld als u eenmaal op locatie bent. Met behulp van onze handige autovergelijker kunt u altijd op zoek naar de beste deal. Kies bij voorkeur voor een 4X4 auto, want sommige wegen zijn moeilijk begaanbaar. Een standaard auto kan in sommige situaties onvoldoende zijn.

Over Alaska: de grootste staat van Amerika

Alaska is de grootste staat van Amerika. Met een oppervlakte van 1.481.347 km² is deze staat ruim twee zo groot als Texas, terwijl dit de tweede staat van de Verenigde Staten is qua oppervlakte. Ooit werd deze oppervlakte verkocht aan de Verenigde Staten door Rusland. Sinds 3 januari 1959 is het officieel de 49ste staat van de Verenigde Staten. Op 30 maart 1867 werd het stuk land echter al verkocht door de Russen aan de Amerikanen.

De ideale vliegroute naar Alaska

Als u een roadtrip door Alaska wilt maken, kunt u het beste vliegen vanaf Amsterdam naar Anchorage. Daarvoor zult u een overstap moeten maken, maar gelukkig is dat prima te doen. De meeste reizigers stappen over in IJsland, waardoor men er toch relatief snel kan komen. Uiteraard zijn er ook andere reisschema’s beschikbaar.

Begin uw reis in Anchorage

De meeste reizigers die een roadtrip door Alaska willen maken, starten in het plaatsje Anchorage. Dit is met bijna 300.000 inwoners de grootste stad van de staat. In totaal wonen er zo’n 800.000 inwoners in Alaska en daarmee woont dus aanzienlijk deel in deze stad. U kunt ook gemakkelijk naar deze stad toevliegen. Vanaf Amsterdam is dat wel altijd met een overstap, maar met een relatief korte overstap kunt u toch snel in de stad aankomen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Centrum Anchorage
Het centrum van Anchorage

In de stad kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan het Anchorage Museum, het Alaska Native Heritage Center en het Alaska Heritage Museum. Ook zijn er talloze leuke parken waar u heen kunt tijdens uw bezoekje aan deze stad. Dierenliefhebbers kunnen tot slot een bezoekje brengen aan de ULU Factory. Dit is een bezoekerscentrum waar u gedurende de zomer gratis met de bus naar de dierentuin kunt.

Talkeetna

U kunt uw roadtrip door Alaska vanaf Anchorage vervolgen naar het plaatsje Talkeetna. Dit is een relatief klein dorpje, welke iets ten noorden van Anchorage ligt. Het dorp is misschien niet erg bijzonder, maar de natuur is dat zeker wel. Talkeetna is namelijk gelegen aan de voet van de Mount Denali. Dit is de hoogte piek van Noord-Amerika. De omgeving is hier prachtig: u kunt hier genieten van prachtige meren en rivieren. Als het mooi weer is, heeft u ook de mogelijkheid om te kajakken. Dat is erg bijzonder over de meren rondom dit dorpje. Tijdens uw tocht over het water geniet u van de bijzondere natuur.

Denali National Park

Denali National Park is een van de meest populaire nationale parken van Noord-Amerika. Met een oppervlakte van ruim 25.000 vierkante kilometer is er voldoende te zien. Zo kunt u onder andere een grote hoeveelheid aan flora en fauna bekijken. Er wonen hier zelfs grizzlyberen in de regio. Ook elanden komen hier in grote getalen voor. Helaas is het park niet toegankelijk voor privévoertuigen. U kunt hier dus niet met uw huurauto inrijden. Echter kunt u wel een excursie met de bus boeken. Tussendoor zal de bus met enige regelmaat stoppen. U heeft dan voldoende tijd om te genieten van de omgeving. Uiteraard kunt u dan ook de meest bijzondere foto’s maken tijdens uw roadtrip door Alaska.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Mount Denali
Een uitzicht op het Denali National Park

Fairbanks

Fairbanks is de volgende bestemming tijdens uw roadtrip door Alaska. Dit is de tweede stad van de Amerikaanse staat Alaska. In de stad kunt u verscheidene leuke bezienswaardigheden bekijken. Daarvoor kunt u de auto gewoon laten staan, want bijzonder groot is het stadje ook weer niet. Een stadswandeling is daarom zeker een aanrader. Er zijn zelfs tourorganisators die dit aanbieden. Gedurende deze drie uur lange tocht ziet u alle hotspots van de stad.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Fairbanks
Het prachtige uitzicht vanaf het plaatsje Fairbanks

Een van de mooiste attracties van de stad is een natuurspektakel: de Northeren Lights. Dit is zichtbaar van september tot en met mei. Het noorderlicht creëert een magnetisch veld wat er erg bijzonder uitziet. Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent, want dit natuurspektakel is er niet altijd. Bereid u daarom goed voor.

Chitina

Tijdens uw roadtrip door Alaska heeft u het plaatsje Fairbanks vaak in een dag wel gezien. U kunt uw roadtrip door Alaska nu dus vervolgen naar Chitina. Houd er rekening mee dat het hier wel een relatief grote afstand betreft: zo’n 310 mijl, wat gelijk staat aan zo’n 500 kilometer. Houd dus rekening met een reisduur van circa 5,5 uur. Uiteraard is het wel raadzaam om tussendoor eens te stoppen. Dat is overigens ook geen straf, want de natuur die u onderweg tegenkomt is echt prachtig.

De stad zelf is misschien niet erg bijzonder. De reden dat mensen naar Chitina reizen is simpel: nabij de stad kunt u een bezoekje brengen aan het Wrangell-St. Elias National Park and Preserve. Hier komen prachtige bergen en gletsjers samen. Mogelijk zijn dit de mooiste gletsjers van Noord-Amerika. Het betreft hier pure wildernis en dat is echt prachtig om te zien.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Wrangell-St. Elias National Park and Preserve
Het uitzicht op de bergen in het Wrangell-St. Elias National Park and Preserve

In het gebied vindt u talloze voormalige mijnwerkersplaatsen. Vooral McCarthy en Kennicott zijn erg bijzonder om te bezoeken. Onder begeleiding van een gids kunt u hier ook een prachtige gletsjerwandeling maken.

Valdez

Valdez is de volgende bestemming tijdens uw roadtrip door Alaska. Er is hier voldoende te beleven. Eventueel kunt u daarom een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum. Hier kunt u inspiratie opdoen wat u allemaal wilt bekijken. Een wandeling maken langs een van de historische routes moet in ieder geval op het verlanglijstje staan. De natuur is hier prachtig en daarmee ook zeker een aanrader.

In Valdez worden gedurende het hele jaar ook verschillende festivals georganiseerd. Enkele populaire festivals zijn Pink Salmon Festival (juli), de Gold Rush Days (augustus) en het Quilt Festival (september).

(Tekst gaat verder onder deze foto)

valdez pijplijn
De pijnlijn die recht door Valdez loopt

Bent u een echte cultuurliefhebber? Dan is een bezoekje vaan het Valdez Museum ook zeker een aanrader. Hier leert u meer over de geschiedenis van de stad.

Vanaf de Small-Boat Harbor vertrekken verscheidene bootjes naar de Sound. Hier kunt u genieten van een spectaculair uitzicht. Ook kunt u de omgeving verkennen via een kajaktocht of kunt u kiezen voor een heuse wildlifetour. Dat is allemaal erg leuk om te doen!

Tijdens uw roadtrip door Alaska kunt u deze stad in een of twee dagen wel gezien hebben.

Glennallen

U kunt roadtrip door Alaska vervolgen naar Glennallen. Dit is een ritje van zo’n twee uur. Vooral de rit naar de stad toe is echt prachtig. U rijdt voor een groot gedeelte over de Glenn Highway en is dit veruit een van de mooiste wegen die u gaat tegenkomen tijdens uw roadtrip door Alaska. In Glennallen kunt u een korte tussenstop maken. Er is hier niet veel te zien, maar het is vooral even een rustpuntje. Hier kunt u eventjes eten en uw roadtrip door Alaska vervolgens weer vervolgen naar het plaatsje Palmer.

Palmer

Tussen het plaatsje Glennallen en Palmer komt u langs de Glacier View. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht. Er ligt hier een grote ijslaag en dat is erg bijzonder om te zien. De lucht is helder en dat maakt het een erg mooie omgeving om te fotograferen. Als u eenmaal aankomt in het plaatsje Palmer, kunt u hier een bezoekje brengen aan de Musk Ox Farm.

Kenai Fjords National Park

Vanaf Palmer kunt u uw roadtrip door Alaska vervolgen naar het Kenai Fjords National Park. Dat is erg bijzonder om te zien. Hier ontmoeten de bergen, ijslagen en de oceaan elkaar. U kunt hier dus ook verschillende wilde diersoorten spotten. In de bergen kunt u grizzlyberen spotten, terwijl u in de wateren orka’s en zeehonden kunt zien.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Kenai Fjords National Park
Uitzicht vanaf een boot in het Kenai Fjords National Park

Terug naar Anchorage

U kunt uw roadtrip door Alaska weer afsluiten in het plaatsje Anchorage. Hier kunt u uw huurauto weer inleveren en kunt u terugvliegen naar Amsterdam. Daarmee komt het einde aan roadtrip door Alaska. Voor deze roadtrip door Alaska kunt u gerust zo’n drie weken uittrekken!

Een auto huren voor uw roadtrip door Alaska?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door Alaska? Dan is het belangrijk dat u uw huurauto tijdig reserveert. Daarmee voorkomt u dat u te veel betaalt als u eenmaal bent aangekomen in de Amerikaanse staat. Bovendien bent u dan alvast verzekerd van een huurauto. Indien u uw huurauto van tevoren reserveert, kunt u gemakkelijk(er) vergelijken. U kunt hier direct een auto huren. Voer simpelweg uw reisbestemming + reisdata in en op basis daarvan staat de goedkoopste huurauto bovenaan. Reserveren kan binnen slechts enkele minuten. U kunt uw reservering gemakkelijk afronden per iDEAL.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie