Moet ik betalen voor een extra bestuurder?

Een extra bestuurder is niet altijd bij de huurprijs inbegrepen. Via onze website kunt u echter gemakkelijk inzien wanneer dit wel of niet het geval is. We leggen het graag uit aan de hand van dit artikel.

Huurauto’s vergelijken

Wilt u graag een auto huren? Dan is het verstandig om te vergelijken via ons reserveringssysteem. In het systeem zijn namelijk meerdere autoverhuurders opgenomen. Zodoende betaalt u nooit te veel voor uw auto.

In het handige systeem kunt u gemakkelijk inzien of een extra bestuurder wel of niet is inbegrepen. Als voorbeeld hebben we daarom een Ford Ka (of vergelijkbaar) gekozen in het reserveringssysteem:

toeslag extra bestuurder
In het bovenstaande voorbeeld is een tweede autobestuurder niet ingebrepen

Zoals u ziet, is de extra bestuurder in dit geval niet inbegrepen. Wilt u echter dat er altijd een extra bestuurder is inbegrepen? Dan kunt u gebruikmaken van de handige filters. Deze filteropties vindt u aan de zijkant, zoals u kunt zien op de onderstaande afbeelding:

extra bestuurder
Eenvoudig filteren in het reserveringssysteem

Indien u deze optie selecteert, filtert u alleen op auto’s waarbij een extra bestuurder standaard is inbegrepen. Deze optie werkt echter niet voor iedere bestemming. Er zijn namelijk ook bestemmingen, waarbij u de betaling per extra bestuurder op locatie dient te voldoen.

Ter plaatse een extra bestuurder bijboeken

Over het algemene is het voordeliger om de tweede autobestuurder direct bij te boeken. Echter is dat, zoals we hierboven al beschreven, niet altijd mogelijk. In sommige gevallen dient u dit daarom op locatie te doen.

Het is belangrijk dat u een extra bestuurder altijd opgeeft. Dat heeft namelijk te maken met de verzekering. Indien u betrokken raakt bij een ongeval, is het belangrijk dat ook de tweede bestuurder verzekerd is. Heeft u de tweede autobestuurder niet vermeld op het huurcontract en reed hij in de huurauto ten tijde van het ongeval? Dan kan het voorkomen dat de verzekering niets uitkeert. Dat betekent dus ook dat u en uw reisgenoot met de kosten komen te zitten. Dat is iets wat u natuurlijk wilt vermijden.

7.6/10 - (5 stemmen)

Plaats een reactie