Met een huurauto langs de wijnstreken in Portugal

Frankrijk en Italië worden gezien als dé wijnlanden van Europa, maar hoe zit dat eigenlijk met Portugal? Ook dit is zeker een wijnland. In het land zijn maar liefst twaalf verschillende wijnstreken. Bent u een liefhebber van een goede wijn? Ga dan met een huurauto langs de wijnstreken in Portugal. In Portugal kunt u genieten van rode, witte en groene wijn en portwijn uiteraard.

Vinhos Verdes

Vinhos Verdes is gelegen in het noordwesten van Portugal. Het staat letterlijk voor ‘groene wijnen’ en daarmee moet u hier als wijnliefhebber geweest zijn. De omgeving is bijzonder groen en dat is alleen al mooi om te zien. In de streek worden vooral witte wijnen gemaakt, maar ook zeker een aantal goede rode wijnen. In het gebied kunt u ook talloze leuke porthuizen bekijken. Uiteraard kun je hier ook de lokale port proeven. Vinhos Verdes ligt nabij Porto en daarmee kunt u ook nog een leuke stad bekijken.

Dourovallei

Dourovallei beschikt over een een groot aantal wijngaarden. Een aantal daarvan staan zelfs genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De port uit het nabijgelegen Porto komt uit deze velden. In het gebied vindt u meer dan 100 verschillende druivensoorten.

Dãostreek

Dao

Iets naar het zuiden kunt u doorrijden naar de Dãostreek. Als u een liefhebber bent van rode wijn, moet u absoluut een glas rode Dãowijn drinken als u hier bent. Deze wijn is ware klassieker die bijzonder lekker is. Het unieke klimaat zorgt ervoor dat de druiven kunnen gedijen. In het gebied vindt u zowel kleinere als grotere wijngaarden.

Bairrada

De laatste bestemming met een huurauto langs de wijnstreken in Portugal? Bairrada natuurlijk! Het is heuvelachtige streek, maar de wijngaarden liggen over het algemeen over de platte stukken. Helaas regent het hier wel relatief vaak, maar de mousserende wijnen zorgen ervoor dat u dat niet erg vindt! Alle wijnen uit dit gebied bevatten overigens minimaal elf procent alcohol, dus het is raadzaam dat u de huurauto laat staan als u een aantal wijntjes gedronken heeft.

Met een huurauto langs de wijnstreken in Portugal?

Wilt u graag met een huurauto langs de wijnstreken in Portugal? Dan kunt u een auto huren met behulp van onze handige autovergelijker. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw reisdata en reisbestemming in en op basis daarvan bepaalt het vergelijkingssysteem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan. Binnen slechts enkele minuten kunt u uw huurauto reserveren. Daarmee bespaart u al gauw enkele tientjes tot honderden euro’s op de autohuur!

8.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie