Is een roadtrip door Colombia veilig?

Colombia is in de laatste jaren steeds populairder geworden onder reizigers. In de afgelopen jaren is het land eenmaal veiliger geworden, waardoor een roadtrip door Colombia ook steeds vaker voorkomt. Is dit ook daadwerkelijk veilig of kunt u het toch nog beter laten? In dit artikel geven we u daar graag meer duidelijkheid over.

Meer toerisme

In de afgelopen jaren is Colombia steeds populairder geworden. Verscheidene onlineblogs en nieuwswebsites spreken positieve woorden uit over het Zuid-Amerikaanse land. Het land is ook relatief voordelig, waardoor een roadtrip door Colombia ook helemaal niet duur hoeft te zijn. In het land kunt u genieten van talloze bezienswaardigheden. Zo kunt u onder andere een bezoekje brengen aan de nationale parken of kunt u leuke steden bekijken zoals Bogota, Medellín of Cali.

Zuid-Amerika staat over het algemeen bekend om de relaxte sfeer. De mensen zijn erg vriendelijk en er zijn voldoende bezienswaardigheden. Dat zijn natuurlijk dé ingrediënten voor een roadtrip door Colombia.

Positief reisadvies

Als u een roadtrip door Colombia wilt maken, is het altijd belangrijk dat u het actuele reisadvies controleert. Die kunt u terugvinden op de website van de Nederlandse overheid. Bepaalde delen van het land zijn rood gemarkeerd. Dat betekent dat u naar niet kunt reizen. Oranje gedeeltes worden alleen aangeraden in het geval van noodzakelijke reizen. Blijf vooral in het gele gedeelte, want daar is het advies om goed op te blijven letten. Uiteraard is dat altijd van groot belang.

Gelukkig zijn de drugskartels niet meer zo machtig als vroeger en krabbelt het toerisme daardoor ook flink op. Probeer echter niet al te veel op te vallen en ga bijvoorbeeld niet naar de buitenwijken van een stad. Zolang u de lokale cultuur respecteert, is de kans klein dat u daar iets overkomt.

Waar begin ik mijn roadtrip door Colombia?

Een roadtrip door Colombia kunt u bij voorkeur beginnen in de hoofdstad Bogota. De meeste mensen starten in deze plaats. Hier komen dan ook veel internationale vluchten op aan. Vanaf hier kunt dus ook prima een auto huren zonder creditcard. Colombia is echter een bijzonder groot land en daarom komt u soms zelfs beter een binnenlandse vlucht pakken in plaats van de huurauto. Echter is een roadtrip door Colombia ook bijzonder leuk. Juist dan ziet u de meest bijzondere plekken.

Vanaf Bogota kunt u doorreizen naar het Caraïbische gedeelte van het Zuid-Amerikaanse land. Hier komt u langs talloze leuke dorpjes en kunt u genieten van prachtige zandstranden. Voordat u daar aankomt, is het natuurlijk wel belangrijk om een kijkje te nemen in Medellín. Hier kunt u de legacy van Pablo Escobar ontdekken. Wie wil dat nou niet?

Een auto huren voor uw volgende reis?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reis? Dan kunt u gebruikmaken van onze autovergelijker. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw reisbestemming en reisdata in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke autoverhuurder het voordeligste is. De goedkoopste huurauto staat altijd bovenaan.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie