Een roadtrip door de Valle d’Itria (Italië)

Overweegt u een roadtrip door Italië? Dan is een roadtrip door de Valle d’Itria zeker een aanrader. Deze bijzondere regio is gelegen onder de plaats Bari en is erg populair onder toeristen. Het bestaat uit verscheidene historische steden, stadjes en idyllische landschappen. De meeste woningen dateren uit de 16e eeuw en in een aantal woningen kunt u zelfs overnachten.

Alberobello

U kunt uw roadtrip door de Valle d’Itria starten in het plaatsje Alberobello. Dit plaatsje wordt gezien als de hoofdstad van de trulli en is een van de hoogtepunten van deze roadtrip door de Valle d’Itria. Het historische centrum ziet er erg fraai uit en bestaat uit verscheidene kronkelende straatjes. Vergeet uw camera dus niet mee te nemen, want er is voldoende te fotograferen. Zorg er ook voor dat u een bezoekje brengt aan de trullo-Kerk van Sint-Antonius. Deze werd gebouwd in het jaar 1926.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Alberobello
De prachtige huizen in Alberobello

Noci

Noci is de volgende plaats die u kunt aandoen tijdens uw roadtrip door de Valle d’Itria. Het bestaat uit een doolhof van straatjes en er worden hier vaak evenementen en proeverijen georganiseerd. Als u wilt kunt u ook een kijkje nemen bij de masserie of de versterkte hoeves. In de landhuizen kunt u een bijzondere architectuur bekijken.

De moederkerk in het centrum van de stad is een oudje: deze werd gebouwd in 1316. De kerk werd gebouwd omwille haar veelkleurige doopvont.

Cisternino

Cisternino is een plaats met een prachtig stadscentrum. In de laatste eeuwen is hier nauwelijks iets veranderd. In het stadje vindt u talloze historische kerken, elegante piazzi en schaduwrijke straten. Daarmee is er voldoende te bezichtigen in de stad. Gedurende de zomermaanden worden hier veel festivals georganiseerd. Een roadtrip door de Valle d’Itria gedurende de zomermaanden is dan ook zeker een aanrader.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Cisternino
De zonsondergang in Cisternino

Enkele mooie architectuur zijn de Normandisch-Zwabische toren uit de 13e eeuw, San Nicola kerk uit de 14e eeuw en de barokke kerk van San Cataldo.

Ostuni

U kunt uw roadtrip door de Valle d’Itria vervolgen naar Ostuni. Men noemt de stad ook wel de witte stad, vanwege de vele witgekalkte gebouwen. Er zijn veel nauwe straatjes en witte gebouwen zijn dan ook wel zo fijn zodat er meer licht binnenkomt. Het Aartsbisschoppelijk Paleis en de Concattedrale is het hoogtepunt van de stad.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Ostuni basiliek
De basiliek in Ostuni

Wilt u gedurende uw roadtrip door de Valle d’Itria ook nog een strand bezoeken? Dan kunt u acht kilometer doorrijden vanaf deze stad. Hier bevinden zich namelijk verscheidene mooie stranden.

Locorotondo

Tijdens uw roadtrip door de de Valle d’Itria kunt u ook nog verscheidene wijnstreken bezoeken. Zo kunt u onder andere naar het stadje Locorotondo. Deze staat bekend om haar wijnproductie. Ook is het gewoonweg een pittoresk stadje en daarom is het ook leuk om de stad te bezoeken. Het centrum van de stad is bovendien goed onderhouden en dat maakt de stad ook leuk om te bezoeken: ook als u geen wijnliefhebber bent.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Locorotondo
De nauwe straatjes in de wijnstad Locorotondo

Martina Franca

Martina Franca is de grootste stad van de regio. Het is een charmante stad met een leuk stadscentrum. De stad is voor een groot gedeelte omringd door muren en torens. Een bezoekje aan de Piazza Roma is zeker een aanrader. Ook het indrukwekkende Palazzo Ducale is een aanrader. Verder zijn de Piazza Plebiscito en de Basilica di San Martino zeker aanraders om te bekijken.

Ceglie Messapica

Ceglie Messapica is de laatste stad van deze roadtrip door de Valle d’Itria. Vaak wordt deze overgeslagen door toeristen, maar de stad is zeker erg leuk om te bezoeken. De architectuur is namelijk erg verschillend van de andere steden. Ook hier is een historisch centrum aanwezig en dat maakt de stad een perfecte afsluiter.

Een auto huren voor uw roadtrip door de Valle d’Itria?

Wilt u graag een auto huren voor uw roadtrip door de Valle d’Itria? Dan kunt u gebruikmaken van onze autovergelijker. Op basis van uw reisdata en uw reisbestemming berekent het systeem welke autoverhuurder het voordeligste is. Start daarom direct met vergelijken en reserveer uw huurauto vandaag nog.

5.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie