Een huurauto mag niet ontbreken op Kreta

Kreta is een ontzettend leuke vakantiebestemming. Op het eiland kunt u gedurende de zomermaanden altijd genieten van zon, zee en helderblauw water. Het grootste eiland van Griekenland heeft op het gebied van cultuur ook voldoende te bieden. Als het u het eiland écht wilt verkennen, mag een huurauto eigenlijk niet ontbreken.

Klimaat

Het eiland kent een warm mediterraan klimaat, welke sterk onder invloed staat van de Middellandse Zee. De zomermaanden zijn erg warm en eveneens erg droog. Overdag ligt het kwik op maar liefst 30 graden Celsius. Gelukkig bieden de kustplaatsen wel voldoende verkoeling. Hier kunt u namelijk genieten van een fris briesje. Wel zo fijn als u op het strand ligt! Vergeet uw zonnebrand niet, want verbranden gaat hier wel erg snel. Soms kan de temperatuur oplopen tot 40 graden Celsius gedurende de heetste dagen van het jaar. Wees daar dus wel op voorbereid. Kies bijvoorbeeld ook altijd een goede huurauto met airco.

Bezienswaardigheden op Kreta

Kreta is veruit het grootste eiland van Griekenland. Een huurauto mag dan ook zeker niet ontbreken. Als u de verschillende bezienswaardigheden wilt bekijken, is het immers wel erg fijn dat u daar op eigen gelegenheid heen kunt. Hieronder volgt een overzicht van de leukste bezienswaardigheden op het eiland.

Chania

chania

Chania is een gezellig stadje met een prachtig historisch centrum. Zonder twijfel behoort de bijbehorende haven tot een van de hotspots van het eiland. In de stad kunt u verder ontzettend lekker eten. Er zijn talloze goed aangeschreven restaurants aanwezig. In de verschillende winkels kunt u tot slot nog talloze leuke souvenirs kopen.

Knossós

Knossós is een bijzonder stad. Vroeger was dit zelfs, naar alle waarschijnlijkheid, de hoofdstad van het eiland. Er zijn talloze opgravingen geweest in het gebied. Hier zijn verscheidene spullen gevonden, waardoor men steeds meer kennis heeft gekregen over de Minoïsche beschaving. Veel toeristen bezoeken de stad vanwege het bijzondere paleis. Ook is er een archeologisch museum aanwezig in de prachtige stad.

Vai

vai

Vai is gelegen in het noordoosten op het eiland. Het stadje staat vooral bekend vanwege het palmenbos. Dit zijn nog natuurlijke bossen die vroeger veelal op Kreta voorkwamen. Rondom het gebied kunt u ook aan het strand liggen, duiken of waterskiën.

Starbeach Waterpark

Nabij het populaire Chersonissos kunt u een bezoekje brengen aan Starbeach Waterpark. Dit is vooral erg geliefd onder jongeren. Overdag is het hier uitbrakken en in de avonduurtjes gaan de jongeren weer op stap. Vooral de schuimparty’s zijn erg populair. Daarnaast kunt u hier ook aan het strand liggen.

Arkádi-klooster

Het Arkádi-klooster staat in het centrum van het eiland. Dit belangrijke monument is erg populair onder zowel toeristen als de lokale bevolking. Er is ook een klein museum gevestigd bij deze klooster.

Uitgaansleven op Kreta

Het uitgaansleven op Kreta is erg bijzonder. Het is bij uitstek een heus partyeiland en ieder jaar komen er ook talloze jongeren naar het eiland. Vooral de plaatsen Chersonissos en Malia zijn erg populair onder jongeren. In Nederland werd Chersonissos écht populair vanwege het programma ‘Oh, Oh, Cherso’. Er komen dan ook ontzettend veel Nederlandse jongeren naar de Griekse badplaats.

Een auto huren op Kreta?

Kreta is een ontzettend groot eiland. Het openbaar vervoer is helaas niet heel goed geregeld. Gelukkig kunt u natuurlijk wel een auto huren. Het wegennet op Kreta is goed. De verschillende routes zijn bovendien prachtig. Als u wilt kunt u natuurlijk vrijwel overal even aan de kant van de weg stoppen. Neem de tijd om de omgeving te verkennen, want dat is echt ontzettend leuk. Als u een van de omliggende eilanden wilt bezoeken, kunt u gebruikmaken van de verschillende bootverbindingen.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie