Drie valkuilen van autohuur + manieren om het te voorkomen!

Een auto huren is erg fijn in bepaalde situaties. Vooral tijdens uw reis in het buitenland is het erg leuk om een auto te huren. Zodoende kunt u zoveel mogelijk zien tijdens uw reis. Er zijn echter valkuilen van autohuur. Vooral in het buitenland is dit het geval. U leest het in dit artikel.

De brandstofkosten

Voordat u een auto gaat huren, is het belangrijk dat u weet hoe de brandstofkosten in rekening worden gebracht. Verschillende autoverhuurders houden er namelijk verschillende regels op na.

Met een volle tank afleveren

De meeste autoverhuurders in Nederland hanteren deze eenvoudige optie: u huurt een auto met een volle tank en brengt deze ook weer terug met een volle tank. Zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan. In het buitenland kent men deze ‘regel’ echter niet overal.

Betaal voor de gebruikte benzine

In het buitenland krijgt u soms een auto mee met een driekwart volle tank. Het is dan de bedoeling dat u de auto ook weer inlevert met een driekwart volle tank. Hier kunnen echter misverstanden ontstaan. Was die tank nog echt zo vol? Of heeft u te weinig bijgetankt? Neem daarom altijd het zekere voor het onzekere en gooi er eventueel iets meer in. Maak van tevoren een foto van de tankstand, voordat u voor de eerste keer wegrijdt met de auto.

Volle tank + leeg terugbrengen

Tot slot bieden sommige aanbieders ook de service om de auto weer voor u af te tanken. Dat betekent dat u de auto meekrijgt met een volle tank en naar wens weer kan inleveren met een lage tank. Dat klinkt natuurlijk een goede regeling, maar vaak betaalt u wel een premium prijs voor de brandstof.

Tip: kies voor een vol/vol-regeling. Via ons reserveringssysteem kunt u hier eventueel ook op filteren als een auto huren gaat. Dan komt u nooit verrassingen te staan.

Onverklaarbare schade

Ook onverklaarbare schade is een veelgehoorde klacht. Zodra de auto weer wordt ingeleverd, wordt u verweten schade te hebben gereden. Deze schade heeft u echter zelf niet gemaakt aan de auto, maar toch wordt u daarvoor aansprakelijk gesteld. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, dus wat kunt u doen?

  • Zodra u de huurauto voor de eerste keer meekrijgt, is het raadzaam om direct overal foto’s van te maken. Maak foto’s van de bestaande schade en neem ook de kleinste krasjes mee op de foto.
  • Laat alle beschadigingen op een formulier aantekenen, zodat dit voor beide partijen duidelijk is. Vraag daarvan een kopie.
  • Zorg ervoor dat een medewerker van het autoverhuurbedrijf de auto controleert, zodra u de huurauto inlevert. Teken ervoor als alles goed is. Zo komt u thuis nooit meer voor verrassingen te staan.

Onterechte afboeking van creditcard

Heeft u de auto ingeleverd met een volle tank én heeft u de auto netjes zonder schade ingeleverd? En heeft u dan vooralsnog een onterechte afboeking van uw creditcard? Helaas is het een veelvoorkomende klacht. De verhuurder kan deze afschrijving helaas doen. Immers machtigt u hen daar simpelweg voor.

Ziet u een onterechte afboeking van uw creditcard? Dan kunt u bezwaar maken bij de autoverhuurder. Indien dit niets oplost, kunt u contact opnemen met uw creditcardmaatschappij. Zij kunnen het bedrag, onder bepaalde voorwaarden, terugboeken naar uw rekening.

9.5/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie