Drie prachtige onbekende badplaatsen in Turkije

Turkije is een ontzettend groot land waar veel leuke badplaatsen zijn. Veel daarvan zijn al ontdekt door het massatoerisme, maar er zijn ook nog voldoende prachtige onbekende badplaatsen in Turkije. Daar kunt u nog genieten van de heerlijke rust. Klinkt dat als muziek in de oren? Lees dan dit artikel: drie prachtige onbekende badplaatsen in Turkije.

1. Ölüdeniz

Ölüdeniz is een prachtige badplaats met hagelwitte stranden en een azuurblauwe lagune. Ook de omgeving is hier prachtig: er staan namelijk verscheidene bergen met prachtige groene bomen. Als u op het witte zandstrand loopt, is dat pas echt genieten. Een duik in het water is ook erg lekker. De temperatuur is goed en er zitten maar weinig tot geen steentjes in het water. Er is tot slot nog een leuke boulevard aanwezig waar u van een drankje kunt genieten.

(Tekst gaat verder onder de foto)

oludeniz

Er is geen hoogbouw rondom het prachtige strand, want officieel behoort het namelijk tot een Nationaal Park. Dat zorgt voor een unieke sfeer en dat ziet er zeker erg mooi uit.

2. Alaçati

Alaçati is gelegen in het westen van Turkije op het schiereiland Çeşme. Het is een erg bijzonder stadje, waar u heerlijk met een gehuurde scooter kunt rondrijden. Tijdens uw verkenningstocht komt u talloze leuke bezienswaardigheden tegen. Ook de stranden hier zijn ontzettend prachtig. Deze zijn stuk voor stuk allemaal hagelwit en het water is azuurblauw. Alaçati staat ook wel bekend als het Saint-Tropez van Turkije en daarmee is een bezoekje aan het paradijs ook zeker een aanrader. Ook dit prachtige stadje is nog niet ontdekt door het massatoerisme.

3. Patara

We sluiten de top drie prachtige onbekende badplaatsen in Turkije af met het plaatsje Patara. Men doet het hier graag rustig aan. Als toerist kunt u hier dus ook echt op uw gemak vakantievieren. Het kleine dorpje is nog niet ontdekt door het massatoerisme en de lokale bevolking vindt het dan ook ontzettend leuk om toeristen te verwelkomen. Het zandstrand van Patara is maar liefst 18 kilometer lang en daarmee vindt u altijd wel een rustig plekje op het strand.

De meeste inwoners leven dus ook niet van het toerisme, maar verbouwen allerlei groenten. De etenswaren die u in een restaurant eet, zijn hier dus ook écht lokaal. Dat maakt het ook wel een erg bijzondere bestemming.

Een auto huren?

Als u een van de drie prachtige onbekende badplaatsen in Turkije wilt bezoeken, is het wel zo fijn als u beschikt over een huurauto. U kunt dan ook zorgeloos de omliggende plaatsen bezoeken. Bovendien kunt u vanaf het vliegveld gemakkelijk naar uw bestemming rijden. Van tevoren een auto huren is raadzaam. Daarmee kunt u namelijk flink wat geld besparen. Voer simpelweg in op welke data u reist en wat uw bestemming is. Op basis daarvan toont de autovergelijker de goedkoopste huurauto altijd bovenaan.

8.5/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie