De huurauto ophalen: zo werkt het

Als u eenmaal bent aangekomen op uw bestemming, kunt u naar de balie lopen voor uw huurauto. De huurauto ophalen is erg eenvoudig als u maar weet wat u allemaal nodig heeft. Met behulp van dit blogartikel kunt u uw reis zo goed mogelijk voorbereiden.

Uw huurauto van tevoren reserveren

Als u een huurauto nodig heeft op reis, is het raadzaam om deze van tevoren te huren. Daarvoor kunt u gebruikmaken van onze handige autovergelijker. Daarmee kunt u alle beschikbare autoverhuurders met elkaar vergelijken. Bovendien kunt u via ons een auto huren zonder creditcard!

Op naar de juiste balie

Als u uw auto gehuurd heeft, ontvang u daarvan een bevestiging. Dan weet u ook precies naar welke balie u moet toe lopen. Bovenaan uw voucher vindt u de naam van de verhuurder. Sommige verhuurders werken met elkaar samen. Het kan dus zijn dat zij de balie met elkaar delen. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

In sommige gevallen wordt u ook opgehaald door een shuttlebus, omdat het wagenpark ergens anders is. Dat is soms het geval op een vliegveld. Mocht dat het geval zijn, dan staat dit altijd beschreven op de voucher. Overigens vindt u heel veel antwoorden op uw voucher. Dat is wel zo fijn om te weten.

De juiste balie gevonden?

Heeft u de juiste balie inmiddels gevonden? Dan moet u vaak een kaartje trekken. Vervolgens is het eventjes wachten. Ondertussen kunt u dan alle benodigde documenten pakken. U heeft nodig: uw voucher, uw rijbewijs en een creditcard. Een creditcard is soms niet noodzakelijk, maar wel erg handig. U zult de borg namelijk contant moeten voldoen, indien u niet beschikt over een creditcard.

Vervolgens zal de medewerker u verder assisteren. Samen lopen jullie het huurcontract na. Zorg ervoor dat u alles goed controleert. Vaak wordt er nog gevraagd of u aanvullende verzekeringen wilt. Controleer goed of u dit nog niet heeft afgesloten via ons vergelijkingssysteem. Ook dit staat op uw voucher. Aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht.

Waarborgsom voldoen

U kunt de waarborgsom voldoen met uw creditcard. Als u geen creditcard heeft, kunt u doorgaans ook een contante betaling doen. Dat raden we echter af. Een creditcard behoeft de voorkeur en in sommige gevallen verplicht. Voor het huren van een auto heeft u via onze autovergelijker geen creditcard nodig, maar soms heeft u deze ter plaatse wel nodig. Houd daar rekening mee en informeer eventueel bij de verhuurder, indien u niet beschikt over een creditcard.

Auto ophalen en controleren

Vervolgens kunt u de huurauto ophalen. Het is ontzettend belangrijk om de auto te controleren op schade. Soms loopt er een medewerker mee, maar dat is niet vanzelfsprekend. Maak bij voorkeur foto’s van de auto. Fotografeer de bestaande schade, zodat daar geen onenigheden over kunnen ontstaan later. Check tot slot ook de brandstofstand! Vervolgens kunt u genieten van uw reis. Rij voorzichtig.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt ontzettend gemakkelijk. Geef simpelweg aan wanneer u de huurauto nodig heeft en voer uw bestemming in. Vervolgens hoeft u alleen nog maar de juiste auto uit te kiezen. Loop alle gegevens goed na én een goede reis alvast!

8.5/10 - (12 stemmen)

Plaats een reactie