Besparen op uw huurauto (10 bespaartips)

Wilt u op korte termijn een huurauto huren? Maak dan gebruik van onze 10 handige bespaartips. Besparen op uw huurauto is namelijk goed mogelijk. We delen onze kennis graag!

1. Houd rekening met de 24-uursregel

Als u uw reis plant, is het raadzaam om te letten op de (vlieg)tijden. Autoverhuurders werken namelijk met een 24-uursregel. Dat betekent vaak: om 10.00 uur ophalen en na vier dagen weer 10.00 uur terugbrengen. Brengt u de auto pas om 12.00 uur terug? Dan betaalt u voor een extra dag.

2. Huurauto ophalen bij een stadslocatie

In veel gevallen is het voordeliger om een huurauto op te halen bij een stadslocatie. Op de luchthavens is de auto vaak namelijk duurder. Soms kunt u met behulp van een eenvoudige shuttlebus of het openbaar vervoer naar de stad reizen. Hier kunt u vervolgens uw auto ophalen. Vaak is dit voordeliger.

3. Direct een huurauto? Of nog even wachten?

Soms zult u niet iedere dag gaan roadtrippen. Dat betekent ook dat u wellicht niet iedere dag een auto nodig heeft. Zit u eerste dagen vooral aan het strand? Wellicht dat u het ophalen van de auto nog even uitstellen. Minder dagen is minder betalen. Besparen op uw huurauto is eigenlijk best wel eenvoudig!

(Tekst gaat verder onder deze foto)

Besparen op uw huurauto roadtrip

4. Vergelijk huurauto’s

Via Huurauto.nl kunt u gemakkelijk en snel verschillende autoverhuurders vergelijken. Tegenwoordig is het aanbod van aanbieders zo groot, dat het haast onmogelijk is om een handmatige vergelijking te maken. Via ons systeem kunt u gelukkig geheel gratis vergelijken! Daarmee profiteert u altijd van de scherpste prijs en exclusieve aanbiedingen.

5. Een tweede bestuurder bijboeken?

Wilt u graag ook een tweede bestuurder op het contract zetten? Dan is het vaak verstandig om dit van tevoren alvast te regelen. Via ons systeem kunt u precies zien of deze wel of niet inbegrepen is. Als u de tweede bestuurder online bijboekt, bent u vaak voordeliger uit.

6. Kleine of grote auto?

Gaat u veelal in de bergen rijden? Dan kan het verstandig zijn om een grote auto te nemen. Deze beschikt namelijk over een krachtigere motor en is daarmee zuiniger in die omstandigheden. Rijdt u veelal over vlak land? Dan kunt u wellicht beter kiezen voor een kleiner autootje. Zodoende kunt u ook gemakkelijk besparen op uw huurauto.

7. Gps via uw smartphone

U heeft altijd de mogelijkheid om een gps-navigatiesysteem bij te boeken. Logischerwijs is dit een optie en kost het daardoor ook geld. U kunt er echter ook voor kiezen om te navigeren met uw smartphone. Via de populaire app Google Maps kunt u gemakkelijk navigeren. U kunt zelfs de maps van tevoren alvast downloaden via Wi-Fi. Dan kost het u ook geen mobiele data.

Downloaden? De app is beschikbaar voor iOS en Android (opent in een nieuw venster).

8. Check de tankregeling

Verschillende autoverhuurders houden er bijzondere tankregelingen op na. Deze regelingen zijn vooral in het voordeel van de verhuurder. Kies daarom bij voorkeur altijd voor een vol-vol tankregeling, als dat mogelijk is. Dan weet u namelijk zeker dat u geen gezeur krijgt om de hoeveelheid in de tank. Soms is de tank namelijk halfvol en u moet de tank dan ook weer halfvol aanleveren. Dat kan nog weleens meningsverschillen opleveren, welke voor u vaak nadelig uitvallen.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

huurauto tanken

9. One way regeling?

Wilt u de huurauto elders inleveren? Dan worden daar soms hoge kosten voor in rekening gebracht. Echter kunt u ook een one way regeling afspreken. Dan geeft u van tevoren al aan dat u de auto op een andere locatie inlevert. Via ons vergelijkingssysteem kunt u dan direct zien wat de kosten daarvan zijn.

10. Een creditcard is altijd handig

Loopt u onverhoopt toch nog tegen extra kosten aan? Dan is het altijd handig om een creditcard op zak te hebben. Daarmee voorkomt u dat ter plaatse niet meer te besteden heeft.

Dit waren de onze tien bespaartips: besparen op uw huurauto. Wilt u graag een auto huren? Maak dan gebruik van ons handige reserveringssysteem en boek gelijk een auto bij de beste en/of goedkoopste aanbieder.

10/10 - (1 stemmen)

Plaats een reactie