5 bijzondere verkeersregels in het buitenland

In Nederland kent u de meeste verkeersregels wel. De meeste daarvan klinken erg logisch, maar in het buitenland bestaan ook verscheidene verkeersregels die misschien niet zo logisch klinken. In dit artikel leest u daarom over 5 bijzondere verkeersregels in het buitenland.

Tip: een auto huren? Gebruik de autovergelijker!

Reservebril in de auto

Draagt u een bril? Of heeft u lenzen? Dan bent u verplicht om een reservebril bij de hand te hebben in Spanje, Portugal en Italiƫ. Daarmee kunt u een boete voorkomen. Eigenlijk is het ook wel een logische regel: als het allemaal wat wazig is, kan dat leiden tot ongelukken.

Een broek is verplicht

In Spanje mag u niet in uw zwembroek achter het stuur kruipen. U moet namelijk verplicht een broek aan trekken. Ook flipflops zijn niet toegestaan, want u dient namelijk schoenen aan te doen. Na een lange stranddag zult u dus wat extra kleding in huis moeten halen.

Dieren gaan voor

In Zuid-Afrika hebben dieren op bepaalde wegen voorrang. Loopt er een olifant over de weg heen? Dan krijgt deze grote vriend voorrang. Ook ruiters en begeleiders van dieren kunnen voorrang vragen. U dient te stoppen als zij daarom vragen.

Toeteren in Spanje!

Bent u lekker aan het toeren in Spanje? Dan is u misschien weleens opgevallen dat men hier veel toetert. Soms is dat best wel irritant, maar soms gebeurt het ook met een reden. U bent namelijk verplicht om te toeteren als tegenliggers een gevaarlijke bocht naderen.

Radio

Bovendien mag u de radio niet te hard zetten. Indien deze te hard staat, wordt er verwacht dat u oortjes indoet. Dat geldt in Griekenland en Spanje. Dus: zet de radio niet al te hard aan.

Een auto huren?

Wilt u graag een auto huren voor uw volgende reis? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Voer simpelweg in wanneer u reist en waar de reis naar toegaat. Op basis daarvan staat de goedkoopste huurauto altijd bovenaan.

7/10 - (3 stemmen)

Plaats een reactie